Twitter komt naar Spotlight in iOS en OS X

2 reacties

Als je in een volgende versie van iOS of OS X naar een contactpersoon zoekt, zou je naast zijn contactinformatie zomaar eens zijn laatste tweet in beeld kunnen krijgen. Apple en Twitter werken namelijk aan integratie van het sociale netwerk in Spotlight.

Dat heeft Twitter-CEO Dick Costolo tijdens de presentatie van de kwartaal­cijfers van het bedrijf bekendgemaakt. Spotlight is de ingebouwde zoek­functie van iOS en OS X en toont informatie uit verschillende bronnen.

Het is nog niet bekend hoe Twitter precies in Spotlight ge├»ntegreerd gaat worden. Logisch zou zijn om Tweets van contactpersonen te tonen en bij het zoeken naar een term de populairste Tweets over dat onderwerp weer te geven. Twitter is al langer onderdeel van iOS en OS X. Zo is het al enige tijd mogelijk om foto’s of links direct op Twitter te delen.

Sinds OS X 10.10 Yosemite en iOS 8 heeft Apple de functionaliteit van Spotlight flink uitgebreid. Er wordt niet langer alleen in lokale bestanden gezocht, maar ook bronnen op internet zoals Wikipedia en Bing worden geraadpleegd. Twitter zou zo als nieuwe bron toegevoegd kunnen worden.

spotlight-ios-001
Spotlight in iOS 8.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    lordoftheflatbush

    Als ik het maar wel af kan zetten. Zit hier helemaal niet op te wachten

  • Profielfoto
    Koekenbakker

    Ah komop he pleur toch eens op met dit neppe gedoe.