Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2015

Translink test smartphone als OV-chipkaart

In- en uitchecken in het openbaar vervoer met je smartphone, de eerste stap is afgelopen vrijdag gezet. Translink Systems, Vodafone en het Amsterdamse GVB gaan de komende tijd een speciale simkaart testen die ook als OV-chipkaart functioneert.

Tijdens de test gaan 100 Amsterdamse reizigers in- en uitchecken met hun smartphone. De simkaart werkt met een eigen NFC-chip. Goed nieuws voor iPhone-bezitters, want de iPhone heeft geen of alleen gesloten NFC.

Met een bijbehorende app is het mogelijk om te kijken of je in- of uitgecheckt bent. Volgens Vodafone is de simkaart door eigen medewerkers al succesvol getest. De bedrijven hopen op een snelle landelijke uitrol.

De OV-chipkaart app laat nu alleen reisgeschiedenis en saldo zien.

Het is onduidelijk of de ‘OV-simkaart’ in de toekomst voor alle providers beschikbaar is. Met de juiste app zou in- en uitchecken overigens met iedere NFC-smartphone kunnen en de simkaart overbodig zijn. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben een NFC-chip, maar deze is momenteel alleen te gebruiken met Apple Pay. Mogelijk komt daar in iOS 9 verandering in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Translink test smartphone als OV-chipkaart
Sluiten