TomTom brengt iPhone-actiecamera uit

Na het het uitbrengen van navigatiesystemen en sporthorloges gaat TomTom nu de strijd met GoPro aan. Het bedrijf onthulde vandaag zijn Bandit Actiecamera. Een compacte camera die vol met sensoren zit en direct verbinding kan maken met iPhone.

TomTom richt zich met de camera op avontuurlijke buitentypes en sporters. De Bandit heeft een ingebouwde mediaserver die het mogelijk maakt om snel video’s te monteren en te delen. Schudden is genoeg.

De camera bepaalt met behulp van de ingebouwde bewegingssensoren zelf wat de spannendste momenten zijn, maar je kunt deze tijdens het filmen ook door op een knop te drukken markeren. Na het open van de app en schudden met je iPhone wordt automatisch een compilatie gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=vpA0FjqcgcE

Technische specificaties

De camera meet snelheid, hoogte, G-krachten, accelerate en samen met een sporthorloge ook hartslag. Wi-Fi, Bluetooth USB 3.0 en een GPS zijn aanwezig. De camera is met een optionele body tot 50 meter waterdicht. De grote accu van 1900mAh maakt tot 3 uur beelden.

De Bandit kan neemt in 4K met maximaal 15 frames per seconde op. Filmen in HD (1080P) kan wel met 60 frames per seconde. De camera maakt foto’s van 16 megapixel en is voorzien van slowmotion- en timelapse-functies.

  • De TomTom Bandit is vanaf mei te koop voor 429 euro en werkt voorlopig exclusief met iOS. Ondersteuning voor Android volgt later.
Reageer op artikel:
TomTom brengt iPhone-actiecamera uit
Sluiten