Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2015

Toegankelijkheid Apple Watch dik in orde

Als het op toegankelijkheid aankomt, heeft Apple een naam hoog te houden. De iPhone wordt door doven en slechtzienden geprezen om de compleet uitgewerkte toegankelijkheid. Ook bij de Apple Watch blijkt dat geen ondergeschoven kindje te zijn.

Op een speciale pagina zijn alle toegankelijkheidsopties van de Apple Watch uitgelicht. Net als iOS heeft Watch OS ondersteuning voor VoiceOver, grotere letters en meer voor zowel slechtzienden als slechthorenden.

Omdat WatchOS een nieuw systeem is bestond de vrees dat de toegankelijk­heids­opties niet in versie 1.0 aanwezig waren, maar dat blijkt onterecht. Deze instellingen zijn beschikbaar:

  • VoiceOver (schermlezer)
  • Grote letters in meegeleverde en externe apps (Dynamic Type)
  • Zoomen door middel van Digital Crown (maximaal 15x zoom)
  • Volledige interface in grijstinten weergeven
  • Wijzerplaat met extra grote cijfers
  • Verminderde doorzichtigheid
  • Verminderde beweging/animaties
  • Mono audio

De toegankelijkheidsopties zijn zowel op de Apple Watch als in de Apple Watch-app op iPhone in te stellen. Daarnaast biedt de Watch met de taptic engine ook non-verbale communicatie. Deze geeft tikjes op je pols bij het ontvangen van een bericht, maar ook tijdens het navigeren met Apple Maps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toegankelijkheid Apple Watch dik in orde
Sluiten