Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2015

Pre-orders Apple Watch; Nederlanders kunnen niet bestellen, wel proberen

Om 09:01 uur precies heeft Apple de pre-orders voor de Apple Watch opengesteld. Grote Europese landen als Duitsland, Frankrijk en de UK zijn als eerst aan de beurt. Het is in deze landen ook mogelijk om de Apple Watch in Apple Stores te bekijken en proberen.

Pre-orders kunnen geplaatst worden via de Online Apple Store (directe links: DE, FR en UK) of de Apple Store App. Helaas is er geen mogelijkheid voor Nederlanders om het horloge te bestellen. Maar het is wel mogelijk om de Apple Watch te te gaan bekijken en proberen.

Wel Proberen

Het bekijken en proberen van de Apple Watch is voor iedereen mogelijk. Je kan in een Apple Store over de grens terecht om onder begeleiding van een medewerker 15 minuten diverse Apple Watches te proberen. Er staan vooralsnog geen rijen voor Apple Stores. Je kunt op goed geluk naar een Apple Store in Duitsland, Frankrijk of de UK gaan, maar een afspraak maken kan ook.

Lokaal afleveradres nodig

Er was voorafgaande dagen even hoop dat het mogelijk was om een Apple Watch te bestellen en op te gaan halen. Helaas voor enthousiaste Nederlanders: een lokaal afleveradres is verplicht en ophalen in een Apple Store is vooralsnog niet mogelijk.

De verkoop begint op 24 april, maar Apple heeft al duidelijk gemaakt dat dan alleen Apple Watches aan klanten met een bestelling geleverd worden. Voor een Apple Store in Duitsland of Frankrijk gaan kamperen heeft dus geen zin. Het is nog onduidelijk wanneer de Apple Watch in Nederland te bestellen. Meestal zijn kleine Europese landen twee weken grote landen aan de beurt.

Drukte bij Apple Stores valt mee

Vrijdagochtend viel de drukte bij de Apple Stores in Duitsland en Frankrijk alleszins mee. In Munchen hadden ongeveer 40 mensen zich verzameld om als eerste een Apple Watch uit te gaan proberen.


Reageer op artikel:
Pre-orders Apple Watch; Nederlanders kunnen niet bestellen, wel proberen
Sluiten