Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 april 2015

OS X 10.10.3 met nieuwe foto’s-app en meer verbeteringen nu beschikbaar

Apple heeft OS X 10.10.3 uitgebracht. De nieuwste OS X-versie brengt de nieuwe foto’s-app die iPhoto definitief vervangt. De updates is beschikbaar in de Mac App Store en ongeveer 2GB groot. Naast de nieuwe foto’s-app zijn nog meer verbeteringen doorgevoerd.

De andere verbeteringen zijn onder andere nieuwe Emoji met diverse huids­kleuren, een betrouwbaardere WiFi-connectie en een oplossing voor een bug die URL’s van websites die in prive-modus zijn bezocht toch opslaat.

Nieuwe foto’s-app

Het tijdperk van iPhoto is voorbij. Na de update naar OS X 10.10.3 verschijnt een gloednieuwe foto’s-app op je Mac. Deze is volledig compatibel met iCloud-foto’s en zet je iPhoto-bibliotheek automatisch om. Voor wie nog niet klaar voor de overstap is; iPhoto blijft na de update beschikbaar.

Emoji met diverse huidskleuren

Het assortiment Emoji is flink uitgebreid. Naast een aantal nieuwe Emoji, zijn nu ook emoji met diverse huiskleuren beschikbaar. Deze zijn te activeren door op het pijltje naast een emoji te klikken.

Force Click

Bezitters van een nieuwe Retina MacBook Pro 13-inch of later de 12-inch Retina MacBook, krijgen in OS X 10.10.3 een groot aantal nieuwe bedieningsmogelijkheden met het nieuwe Force Click-trackpad. Door harder op het trackpad te drukken, worden nieuwe functies geactiveerd.

Verdere verbeteringen

  • Bug die privemodus in Safari toch niet zo privé maakte opgelost
  • Opzoekfunctie bevat nu Spotlight-suggesties
  • WiFi-prestaties en stabiliteit is verbeterd
  • Een bug die Bluetooth-apparaten loskoppelde opgelost
Reageer op artikel:
OS X 10.10.3 met nieuwe foto’s-app en meer verbeteringen nu beschikbaar
Sluiten