Opnieuw BBC Radio-producers naar Apple

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Eerder dit jaar verruilde een van de bekendste BCC Radio 1 DJ’s Londen voor Cupertino. Zane Lowe verliet de BBC voor een baan bij Apple, waarschijnlijk voor een rol bij Apple’s nieuwe muziekdienst. Vandaag horen we dat nog vier van zijn collega’s overstappen.

Vaksite Music Business weet dat James Bursey, vaste producer van de eerder overgestapte Zane Lowe, naar Apple vertrekt. Daarnaast stappen nog 2 BBC-producers en een editor van Deezer over naar Apple dat naar verluidt in juni een compleet nieuwe muziekdienst zal onthullen.

Vermoedelijk krijgt nieuwe muziek een belangrijke rol binnen Apple’s nieuwe streamingdienst. Het bedrijf heeft de coordinator en een medewerker van BBC’s talentenplatform BBC Introducing aangetrokken. Zowel coordinator Natasha Lynch als producer Kieran Yeates gaan voor Apple werken.

Bekend patroon

Inmiddels zien we een bekend patroon. Na het wegkapen van een belangrijke medewerker van een bedrijf, volgen een aantal directe collega’s ook. Dit was eerder al het geval bij Angela Ahrendts die na haar aanstelling bij Apple twee Burberry-medewerkers aan haar team bij Apple toevoegde.

Apple Music

Apple werkt na de overname van Beats aan een nieuwe muziekdienst die kan concurreren met streamingdiensten als Spotify en Deezer. Naar verluidt doet Apple de muziekdienst tijdens WWDC 2015 op 8 juni uit de doeken. De focus zou komen liggen op gecureerde playlists en een combinatie van de iTunes-muziekbibliotheek aangevuld met streaming muziek.
beats-music-640

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Chytin

    Apple lijkt iets moois van hun streamingsdienst te gaan maken. Ik heb Spotify via KPN (met 1,5 GB data cadeau van KPN) maar ik denk dat ik per direct zal overstappen op Apple’s streamingdienst.
    Wat mij het meest boeit is in welk kwaliteit zij hun dienst gaan streamen. Wordt het 256 AAC zoals in iTunes of gaan ze concurreren met Tidal en dus ook hogere kwaliteit aanbieden (FLAC). Ik denk dat wij langzaam maar zeker naar hogere kwaliteit muziek zullen overstappen ondanks dat niet iedereen het kan horen. Misschien kondigt Apple tegelijk Beats headphones voor Hi Res audio aan op WWDC.
    Het moois zou zijn als Apple de MQA codec van Merdian zou inzetten. Studiokwaliteit geluid in bijna hetzelfde file size als MP3. Tidal heeft ondersteuning voor MQA toegezegd maar nog niet waargemaakt.