Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 30 april 2015

Opnieuw BBC Radio-producers naar Apple

Eerder dit jaar verruilde een van de bekendste BCC Radio 1 DJ’s Londen voor Cupertino. Zane Lowe verliet de BBC voor een baan bij Apple, waarschijnlijk voor een rol bij Apple’s nieuwe muziekdienst. Vandaag horen we dat nog vier van zijn collega’s overstappen.

Vaksite Music Business weet dat James Bursey, vaste producer van de eerder overgestapte Zane Lowe, naar Apple vertrekt. Daarnaast stappen nog 2 BBC-producers en een editor van Deezer over naar Apple dat naar verluidt in juni een compleet nieuwe muziekdienst zal onthullen.

Vermoedelijk krijgt nieuwe muziek een belangrijke rol binnen Apple’s nieuwe streamingdienst. Het bedrijf heeft de coordinator en een medewerker van BBC’s talentenplatform BBC Introducing aangetrokken. Zowel coordinator Natasha Lynch als producer Kieran Yeates gaan voor Apple werken.

Bekend patroon

Inmiddels zien we een bekend patroon. Na het wegkapen van een belangrijke medewerker van een bedrijf, volgen een aantal directe collega’s ook. Dit was eerder al het geval bij Angela Ahrendts die na haar aanstelling bij Apple twee Burberry-medewerkers aan haar team bij Apple toevoegde.

Apple Music

Apple werkt na de overname van Beats aan een nieuwe muziekdienst die kan concurreren met streamingdiensten als Spotify en Deezer. Naar verluidt doet Apple de muziekdienst tijdens WWDC 2015 op 8 juni uit de doeken. De focus zou komen liggen op gecureerde playlists en een combinatie van de iTunes-muziekbibliotheek aangevuld met streaming muziek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw BBC Radio-producers naar Apple
Sluiten