Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 april 2015

Kickstarter: 3 praktische add-ons voor 12-inch Retina MacBook

Apple heeft met de 12-inch Retina MacBook laten zien dat het niet bang is om radicaal te vernieuwen. Maar zijn al onze oude apparaten daar wel klaar voor? De enkele USB C-poort blijft een beperkende factor. Gelukkig zijn er ook praktische uitbreidingen.

Op Kickstarter zijn een aantal interessant projecten verschenen. Hydradock is een complete USB-C hub. InfiniteUSB laat je eindeloos doorlussen en BeeKeeper is zonder twijfel de kleinste USB-adapter.

Hydradock: compleet dock met 11 poorten

Met een grote hoeveelheid aansluitingen is Hydradock de meest praktisch oplossing voor iedereen die een bureau vol apparaten aan de 12-inch MacBook wil koppelen. Het witte kunststof dock zorgt ook voor een meer comfortabele werkhoek bij het typen.

Hydradock heeft zijn doel van $35.000 behaald en kan voor 129 dollar via Kickstarter besteld worden. Verzending verwacht in juni.

InfiniteUSB: handig doorlussen

InfiniteUSB-C is een adapter die van USB-C naar Lightning, micro-USB of standaard USB gaat. Je kunt de adapters eindeloos doorlussen, totdat de bandbreedte of stroom op is. Nadeel is dat je MacBook niet geladen wordt tijdens het inpluggen van InfiniteUSB.

De kleurrijke adapters zijn een enorme hit op Kickstarter en heeft al 200.000 dollar opgehaald. Het project loopt bijna af, maar voor 22 dollar is nog een kabel te reserveren. Verzending in juni, niet MFI-gecertificeerd.

Beekeeper: Kleinste USB C-adapter

Deze adapter is ideaal voor iedereen die slechts incidenteel een ‘ouderwets’ USB-apparaat wil aansluiten. Beekeeper doet een beetje denken aan Apple’s MagSafe convertor, maar converteert USB-C naar USB. Met 19 dollar niet goedkoper, maar wel kleiner dan Apple’s eigen adapter.

Beekeeper heeft op moment van schrijven $8.172 van de benodigde $33.000 opgehaald. De adapter kan voor $19 gereserveerd worden. Levering in mei.

Apple en Belkin

Apple verkoopt ook een aantal USB C-adapters. Een USB-C-naar-USB adapter kost 19 euro en adapters met een USB- en VGA of HDMI-aansluiting kosten 89 euro. Belkin heeft een groot aantal USB C-adapters aangekondigd, maar prijzen zijn nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kickstarter: 3 praktische add-ons voor 12-inch Retina MacBook
Sluiten