Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 april 2015

‘Nokia wil Here Maps aan Apple verkopen’

Nokia wil af van zijn verlieslijdende kaarten-tak die onder andere de app Here Maps maakt. Apple zou door de Finse telefoonmaker benaderd zijn om de kaartendienst over te nemen voor 3 miljard euro. Of Apple ook interesse heeft is niet duidelijk.

Volgens Bloomberg zijn ook Amazon, Alibaba en Facebook door Nokia gepolst. De afgelopen jaren heeft Nokia flink geïnvesteerd in de kwaliteit van Here Maps. Het zou voor Apple een interessante aankoop zijn om de kaarten-app van iOS en OS X een boost te geven.

Nokia nam Here in 2008 voor 8,1 miljard dollar over, maar de waarde van de dienst is sindsdien gezakt naar 2 miljard euro. Het Finse bedrijf wil nu van Here af om zich te richten op zijn netwerktak. Eerder deze maand werd Alcatel-Lucent voor 15,6 miljard euro overgenomen. Daarmee is Nokia de grootste leverancier van netwerkapparatuur voor mobiele providers.

In maart werd nog een nieuwe Here Maps-app voor iOS uitgebracht. Deze gooide hoge ogen door de uitgebreide OV-info en mogelijkheid om kaarten offline op te slaan. Of Apple daar drie miljard euro voor over heeft weten we volgende week, dan wordt duidelijk welke bedrijven een bod hebben gedaan.

Reageer op artikel:
‘Nokia wil Here Maps aan Apple verkopen’
Sluiten