Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 april 2015

Mixen vanaf je Apple Watch met djay 2

Je PowerPoint of Keynote-presentatie vanaf je pols bedienen klinkt logisch. Maar muziek mixen met je Apple Watch? De bekende mix-app djay for iPhone heeft vandaag een zojuist gekregen en laat zich nu ook bedienen vanaf de Apple Watch.

Vanaf de Apple Watch is het mogelijk om nummers te kiezen, de players te bedienen, fades te maken en zelfs loopjes en effecten te kiezen. De djay-apps voor iPhone en iPad zijn deze week gratis te downloaden.

In een gesprek met The Verge laat de Duitse ontwikkelaar weten nieuwe mogelijkheden in de Apple Watch te zien. DJ’s kunnen door bediening om de pols makkelijker even van de set weg. Tijdens bijvoorbeeld een huisfeestje waar automix aanstaat is makkelijker om snel de muziek aan te passen.

De Apple Watch stuurt commando’s naar de iPhone, die blijft verantwoordelijk voor het spelen van de muziek. In onderstaande video werkt het goed, maar mogelijk is er in de praktijk meer vertraging

djay Pro

Ook de Mac-applicatie djay Pro is voorzien van een update. Deze werkt nu beter samen met CDJ-systemen van Pioneer. De CDJ-2000nexus, CDJ-900nexus, en XDJ-1000 werken nu direct via USB met djay Pro. Ook de Casio XW-DJ1 controller werkt nu met de djay Pro. Als laatste is de Mac-app voorzien van nieuwe mogelijkheden voor het mixen van video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mixen vanaf je Apple Watch met djay 2
Sluiten