Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 april 2015

800 miljoen: mijlpaal voor WhatsApp

Ondanks de opkomst van alternatieven als Facebook Messenger en Telegram groeit WhatsApp als kool. Oprichter Jan Koum liet afgelopen weekend weten dat de chat-app, die nu eigendom is van Facebook, meer dan 800 miljoen actieve gebruikers heeft.

Een gebruiker wordt als actief gezien als hij minimaal een keer per maand inlogt. In januari noteerde WhatsApp 700 miljoen actieve gebruikers, dat wil zeggen er per maand zo’n 25 miljoen gebruikers bijkomen. Nederland telt ongeveer 10 miljoen Whatsapp-gebruikers.

Na de overname van WhatsApp door Facebook vorig jaar werd gevreesd voor een leegloop van de chatdienst, vooral Telegram leek momentum te hebben. Toch blijken gebruikers WhatsApp niet te hebben verlaten.

Ook Lezen: Waarom WhatsApp alternatievenlijstjes onzin zijn

Ondanks de snelle groei in gebruikers, innoveert WhatsApp langzaam. Concurrerende apps hebben vaak volwaarde Windows en OS X-clients. De chatdienst lanceerde de beperkte browserversie WhatsApp Web, die voorlopig nog niet voor iOS-gebruikers beschikbaar is. Daarnaast wordt gewerkt aan voipdienst WhatsApp Call.

Als de groei doorzet, kan WhatsApp zich nog dit jaar de eerste chat-app met een miljard actieve gebruikers noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
800 miljoen: mijlpaal voor WhatsApp
Sluiten