Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 april 2015

Microsoft brengt ontwikkeltools naar OS X

Tijdens zijn jaarlijkse Build-conferentie heeft Microsoft laten zien echt werk te maken van ondersteuning voor OS X en Linux. Ontwikkel­omgeving Visual Studio komt na jaren alleen op windows beschikbaar te zijn geweest ook naar de Mac en Linux.

Onder de naam Visual Studio Code heeft het bedrijf een gratis code-editor voor Windows, OS X en Linux uitgebracht. Het gaat om een afgeslankte versie van Visual Studio. Een gratis betaversie is nu te downloaden.

Met Visual Studio Code kan SQL, Ruby, XML, Visual Basic, ASP.NET 5, C#, en Node.js met TypeScript en JavaScript geschreven en gedebugd worden. Ook zijn er tools aanwezig voor web-technologieën zoals HTML, CSS, LESS, SASS en JSON. Als laatste ontbreekt ondersteuning voor Git niet.

Visual Studio 2015 voor Windows blijft bestaan en is een meer complete ontwikkelomgeving gericht op complexe projecten en bedrijfsmatig gebruik.


 
Gratis software voor andere besturingssystemen past in de visie van het nieuwe Microsoft. Onder leiding van CEO Satya Nadella is het bedrijf opener voor concurrerende platformen. Dat is ook te zien aan Office voor iOS, het nieuwe Office voor Mac 2016 en ondersteuning voor de Apple Watch.

Voor gewortelde Apple-gebruikers: ‘Build’ is de WWDC van Microsoft en ‘Visual Studio’ is de Xcode van Microsoft.

Reageer op artikel:
Microsoft brengt ontwikkeltools naar OS X
Sluiten