Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 14 april 2015
Leestijd: 1 minuut

Manfrotto Digital Director maakt de ultieme DSLR remote van een iPad

Misschien ken je Manfrotto als maker van statieven voor camera’s, maar er is meer. Tijdens de audio- en videobeurs NAB 2015 heeft het bedrijf de Digital Director aange­kondigd. De adapter en app maken van een iPad een XL remote voor DSLR-camera’s.

De Digital Director werkt met DSLRs van Canon en Nikon. Naast een grote viewfinder zijn ook instellingen van de camera via de iPad te wijzigen. Gemaakt foto’s worden geupload of op de iPad opgeslagen.

Om de betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden, is gekozen voor een bedrade verbinding. Dat is mogelijk een nadeel, maar het apparaat is MFI-gecertificeerd dus een goede werking van de verbinding is gegarandeerd.

Eenmaal aangesloten is de iPad niet alleen een viewfinder, maar zijn instellingen als belichting, ISO, sluitertijd, diafragma, scherpstelling, witbalans, resolutie en focus direct via de iPad aan te passen. Foto’s kunnen vanuit de app direct naar een FTP-server of de camerarol van de iPad gestuurd worden. Daarna is directe bewerking met bijvoorbeeld Pixelmator for iPad of een andere app mogelijk.

De prijs van 500 dollar doet vermoeden dat de Digital Director is gericht op professionele fotografen. Er is een model voor de iPad Air en iPad Air 2, deze zijn vanaf juli verkrijgbaar.

Digital Director bestaat uit een USB-adapter voor de camera en Lightning-adapter voor de iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Manfrotto Digital Director maakt de ultieme DSLR remote van een iPad
Sluiten