Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 april 2015
Leestijd: 1 minuut

Mac-tip: inzicht in iCloud Drive met iCloudStatus

Met iCloud Drive heeft Apple een simpele oplossing gemaakt om bestanden tussen je Mac, het web en iOS-apparaten te syn­chro­ni­seren. Nadeel is dat je geen inzicht hebt in de voortgang en als de synchronisatie onverwacht mislukt, zie je dat nergens.

De mini-app iCloudStatus laat altijd zien wat gaande is in iCloud Drive. De app toont een klein icoon in de menubalk dat een overzicht van de over te dragen bestanden en hun status bevat. Zo weet je zeker dat nieuwe of gewijzigde bestanden gesynchroniseerd zijn.

De synchronisatie is per bestand te annuleren en een logbestand geeft bij problemen aan waar het precies fout gaat.

Het is functionaliteit die Apple volgens velen eigenlijk in had moeten bouwen. iCloud Drive is nu een ‘black box’ waarbij je er maar op moet vertrouwen dat alles gesynchroniseerd wordt. Als zeker wil weten dat het goed gaat of synchronisatie­problemen hebt, is iCloudStatus de moeite waard.

  • Download iCloudStatus buiten de app store ($1,99 – gratis demo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Mac-tip: inzicht in iCloud Drive met iCloudStatus
Sluiten