‘Levering Watch traag door problemen met Taptic Engine’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Een van de belangrijkste componenten in de Apple Watch zorgt voor problemen met de levering. Volgens het doorgaans betrouwbare Wall Street Journal kampt een van de twee leveranciers van het speciale trilelement met serieuze productieproblemen.

Tijdens kwaliteitscontrole zou ontdekt zijn dat de Taptic Engine-modules die uit een Chinese fabriek komen snel kapot gaan. Deze modules bevonden zich al in compleet afgewerkte Apple Watches, maar deze zijn op tijd ontdekt en niet naar klanten verzonden.

Apple zou nu genoodzaakt zijn te zoeken naar nieuwe fabrikanten die het trilelement kunnen maken en in de tussentijd op een leverancier in Japan leunen. Met trage leveringen tot gevolg. Dit wordt bevestigd door veel pre-orders die nog niet zijn uitgeleverd. In Nederland begint de verkoop van de Apple Watch waarschijnlijk pas eind juni.

taptic-watch-16x9
De Taptic Engine in een Apple Watch Sport (foto: iFixit)

De Taptic Engine is niet zomaar een trilmotor, maar een speciale uitvoering van een traditioneel trilelement dat niet alleen kan vibreren, maar ook tikjes kan simuleren. Hierdoor lijkt het alsof de Watch op je pols tikt.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Is dat echt zo of zijn het iemand die met modder gooit en onzin de wereld in brengt.

  Kan me voorstellen dat Apple geen vrienden heeft gemaakt met de komst van de Apple watch en al helemaal niet nu die het in de voor verkoop al beter doet dan alle Android watches bijelkaar.

 • Profielfoto
  polansky

  Waarom zou het niet zo zijn Knekkie?

  In Zwitserland lachen ze om de Apple Watch – Dat ding concurreert echt niet tegen een Breitling, Tag Heuer, Omega, Bulgari of Rolex.

  De gemiddelde consument interesseert het echt geen hol dat horloge van Apple.
  Alleen wat Apple fans willen hem hebben.

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Apple gaat ook helemaal niet concurreren met de Zwitserse horlogemarkt, dat pretenderen ze ook niet. Wat jij suggereert is alsof Gazelle met een electrische fiets gaat concurreren met een Mercedes S klasse; een heel andere tak van sport, doch een vervoersmiddel.
  Echter kan je maar één horloge tegelijkertijd dragen en zal ook Zwitserland z’n ogen moeten openen, want linksom of rechtsom zal de smartwatch denk ik een belangrijk accesoire gaan worden.

  En vergis je niet in ‘alleen wat Apple fans’. De gemiddelde consument ís Apple fan, en dat is waar Apple op mikt. Ik merk om mij heen dat eerder de Apple-fanatici kritisch zijn, en de gemiddelde consument juist oren heeft naar de Apple Watch.

  Overigens, Bulgari is Italiaans geloof ik.

 • Profielfoto
  polansky

  Bob Ross,

  Wat een kul, de gemiddelde consument heeft een Android toestel en heeft niet eens het geld om een iPhone te kopen, al zouden ze het willen. Uiteindelijk heeft maar een kleine groep van ongeveer 1 op de 6 mensen een iPhone.

  Van die 1 op 6 zal misschien 1 op 100 of misschien nog wel kleiner ook bereid zijn om deze eerste generatie Apple Watch te kopen.

  Tot dusver brengen de Apps je helemaal niets extra’s waarvoor ik persoonlijk zo’n ding zou moeten hebben. Voorlopig is het naar mijn idee absoluut geen life changer.

  En wie naast MacOSX ook een beetje op de gemiddelde consumentensite als Tweakers.net kijkt weet dat de Apple Watch niet echt leeft onder het grote publiek, met uitzondering van wat Apple fanatici.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Grappig, ik zie mijzelf en mijn familie en vrienden als gemiddelde consumenten en toch lopen ze allemaal met een iPhone rond…

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik denk wel dat de moddergooi-suggestie van Knekkie onwaarschijnlijk is. De Wall Street Journal heeft een reputatie hoog te houden, en meldt zoiets niet zonder betrouwbare bron. Bovendien was zelfs de eerste review-unit van John Gruber al geleverd met een kapotte taptic engine.

  Polansky: Even snel doorgerekend is dat toch een paar miljoen winst voor Apple, alleen uit de eerste generatie Apple Watch in Nederland. Maar tweakers is natuurlijk bijna nog minder een gemiddelde consumentensite dan One More Thing.

 • Profielfoto
  polansky

  THX-1138 Jouw sociale milieu hoeft niet het gemiddelde te zijn.

  Modaal in Nederland betekent een bruto gezinsinkomen van 33.500 euro per jaar inclusief vakantieuitkering en eindejaarstoeslag.

  Als jij, je vrienden of je familie daarboven zit heb je al een bovenmodaal inkomen.
  Ik denk wel dat je kunt stellen dat de gemiddelde Apple gebruiker redelijk ruim boven dit inkomen zit, danwel dat zijn pappa en/of mamma een meer dan modaal inkomen heeft.

 • Profielfoto
  neals

  @polansky -> Juist mensen met een lager inkomen / uit een lager milieu geven enorm veel uit aan zaken zoals status, auto’s en mode.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Polansky,

  misschien eens iemand gaan opzoeken voor je Watch obsessie ?

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Neem dat er op dit moment 300 000 000 mensen een Apple Watch-compatibele iPhone hebben, waarvan minstens 10% binnen de 3 eerste maanden een Apple Watch koopt, dan heb je ook nog zo’n 18% extra die de 2de generaties zal kopen en aangezien 10% van 300 miljoen 30 miljoen is, zal Apple Watch binnen de kortste keren meer exemplaren verkopen dan alle andere smartwatches samen.:-)

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik ben bang dat onze getallengoochelaar bedrogen uit gaat komen. Maakt hem niet uit. Hij zal een reden bijven vinden..

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Meneer Ruwepit, ik heb al direct 2 vrienden die samen met mij zo snel mogelijk er 1tje kopen, en 2 die de 2de gen gaan kopen, dat zijn samen 5 van de 8 mensen die ik ken met een iPhone 5 of hoger, uiteraard gaat dit niet het gemmid%

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Meneer Ruwepit, ik heb al direct 2 vrienden die samen met mij zo snel mogelijk er 1tje kopen, en 2 die de 2de gen gaan kopen, dat zijn samen 5 van de 8 mensen die ik ken met een iPhone 5 of hoger, uiteraard gaat dit niet het gemiddeld % van mensen die een Apple Watch zullen kopen, maar u moet zeker geen schrik dat ik bedrogen wordt;-) .

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Excuseer mij trouwens voor dat dubbele bericht, mijn gsm schoof even uit m’n handen en ja…

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Meneer Ruwepit, ik heb al direct 2 vrienden die samen met mij zo snel mogelijk er 1tje kopen, en 2 die de 2de gen gaan kopen, dat zijn samen 5 van de 8 mensen die ik ken met een iPhone 5 of hoger, uiteraard gaat dit niet het gemiddeld % van mensen die een Apple Watch zullen kopen, maar u moet zeker geen schrik dat ik bedrogen wordt;-) .

  m

  Ik bedoelde jou ook niet hoor maar onze getallengoochelaar Polansky.