Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 april 2015

‘Levering Watch traag door problemen met Taptic Engine’

Een van de belangrijkste componenten in de Apple Watch zorgt voor problemen met de levering. Volgens het doorgaans betrouwbare Wall Street Journal kampt een van de twee leveranciers van het speciale trilelement met serieuze productieproblemen.

Tijdens kwaliteitscontrole zou ontdekt zijn dat de Taptic Engine-modules die uit een Chinese fabriek komen snel kapot gaan. Deze modules bevonden zich al in compleet afgewerkte Apple Watches, maar deze zijn op tijd ontdekt en niet naar klanten verzonden.

Apple zou nu genoodzaakt zijn te zoeken naar nieuwe fabrikanten die het trilelement kunnen maken en in de tussentijd op een leverancier in Japan leunen. Met trage leveringen tot gevolg. Dit wordt bevestigd door veel pre-orders die nog niet zijn uitgeleverd. In Nederland begint de verkoop van de Apple Watch waarschijnlijk pas eind juni.

De Taptic Engine in een Apple Watch Sport (foto: iFixit)

De Taptic Engine is niet zomaar een trilmotor, maar een speciale uitvoering van een traditioneel trilelement dat niet alleen kan vibreren, maar ook tikjes kan simuleren. Hierdoor lijkt het alsof de Watch op je pols tikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Levering Watch traag door problemen met Taptic Engine’
Sluiten