Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 april 2015

Eerste reviews Apple Watch matig positief

Het persembargo is opgeheven, dus publiceerden grote Amerikaanse en Britse media vandaag hun eerste Apple Watch-reviews. Hoe beviel de Apple Watch na een aantal dagen? De reviewers zijn niet laaiend enthousiast, maar voorzichtig positief.

Wat opvalt is dat alle reviewers onder de indruk zijn van het uiterlijk van de Apple Watch. Ook de taptic engine die je klopjes op de pols geeft valt in de smaak, de accu ging in de meeste gevallen een dag mee. Niet iedereen is positief over de notificaties en performance.

The Verge: Apple Watch krijgt een 7

The Verge geeft de Apple Watch een 7. In een erg uitgebreide review waar meer dan 20 mensen aan gewerkt hebben zegt de site dat de Apple Watch simpelweg de beste smartwatch is en dat het platform met native apps flink kan groeien. Ook de Taptic Engine wordt als erg cool omschreven.

Reviewer Nilay Patel merkt op dat de performance soms te wensen over laat. Apps hebben soms las van lag. Ook de notificaties zijn te overlading aanwezig en pas na grondig instellen is er rust om je pols. De geanimeerde Emoji zouden garant staan voor nachtmerries.

Wall Street Journal: Stijlvol begin

WSJ heeft er voor gekozen om de Apple Watch door een vrouw te laten reviewen. Dat levert meteen een interessante kijk op. Reviewer Joanna Stern valt onmiddellijk voor de looks van de Apple Watch en omschrijft het horloge als stijlvol en cool. De Watch werkt goed tijdens het sporten en was even nauwkeurig als een ‘echt’ sporthorloge.

De bediening is volgens WSJ soms onhandig. Icoontjes zouden te klein zijn. Ook het wisselen van bandjes ging lastiger dan gedacht. Al met al kijkt The Journal uit naar de Apple Watch 2 en noemt dit een goed begin.

De meest originele video is ook door WSJ gemaakt:

Bloomberg: Hebbeding, maar niet essentieel

Volgens Bloomberg is Apple zonder meer geslaagd in het maken van de beste smartwatch ter wereld. Reviewer Joshua Topolsky noemt de activiteit-app erg nuttig en succesvol. Ook de kleine widgets (complications) die op het scherm worden weergeven zijn handig. Als horloge doet de Apple Watch het ook goed, de tijd is nauwkeurig en in sync.

Een storende factor is volgens Bloomberg dat het horloge soms aan gaat als je naar de tijd wil kijken. Meestal gaat het goed, maar soms niet. Ook raak je soms de weg kwijt in het menu en moeten sommige apps door de connectie met de iPhone lang laden. Een leercurve is volgens het zakenblad nodig, omdat de Apple Watch op sommige punten je iPhone vervangt maar op andere punten juist alleen aanvult.

Concluderend zien we een voorzichtig positief beeld van de Apple Watch ontstaan. Niet iedereen is meteen verliefd, maar alle reviews noemen het de beste smartwatch die momenteel verkrijgbaar is. Er wordt nu al uitgekeken naar de Apple Watch 2, die ongetwijfeld nóg beter zal zijn.

Reageer op artikel:
Eerste reviews Apple Watch matig positief
Sluiten