Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 april 2015

Eerste blik op een mogelijke ‘iPad Mini 4’

Het is een bekend ritueel. Voordat nieuwe Apple-producten uitkomen, lekken vaak foto’s van onderdelen zoals de achterkant uit. De iPad is er vroeg bij dit jaar. Op nieuwe foto’s is de achterkant van wat een iPad Mini 4 zou zijn verschenen.

De foto’s laten zien dat de volgende iPad Mini iets dunner wordt en meer op de iPad Air 2 gaat lijken. Zo is de schakelaar voor schermrotatie en mute verdwenen. Geen verrassing, want die functies zijn sinds iOS 7 ook softwarematig in het controlecentrum aanwezig.

Ook aan de onderkant lijkt de vermeende iPad Mini 4 meer op de iPad Air 2. In plaats van twee rijen met openingen voor de speakers, is nog maar een rij met gaatjes te zien.

Vorig jaar kreeg de iPad Mini 3 een erg beperkte upgrade. De kleine iPad werd alleen voorzien van een vingerafdrukscanner, maar de interne hardware bleef gelijk aan die van zijn voorgang. De iPad Air 2 kreeg wel een nieuwe A8-chip, meer werkgeheugen en een beter scherm. Waarschijnlijk wordt de hardware dit jaar wel vernieuwd.

Voor de liefhebber is ook een filmpje van de vermeende iPad Mini 4-achterkant gemaakt. Advies bij het kijken: geluid zachter.

Reageer op artikel:
Eerste blik op een mogelijke ‘iPad Mini 4’
Sluiten