Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 april 2015
Leestijd: 1 minuut

Chrome voor iOS ondersteunt nu widgets, 1Password en één hand

Google heeft zijn Chrome-browser voor iOS van een aantal nieuwe functies en handig­heden voorzien. Door slim gebruik te maken van een aantal iOS 8-functies weet de browser om een aantal beperkingen van het Apple-ecosysteem heen te werken.

Chrome bevat nu een notificatiecentrum-widget waarmee een nieuw tabblad, spraakopdracht of gekopieerde link geopend kan worden. Bezitters van een grotere iPhone zullen de verbeterde bediening kunnen waarderen. Als laatste is er ondersteuning voor password-apps.

Widget

De nieuwe widget laat je met een druk op de knop een spraakopdracht doen. Het is nog net niet zo snel als Siri, maar wel een vooruitgang tegenover het openen van de browser en daarna op de spraak-knop drukken

Bediening met één hand

Bezitters van een grotere iPhone zullen de nieuwe bediening kunnen waarderen. Door een webpagina naar beneden te slepen en vervolgens naar links of rechts te zwiepen is een webpagina te sluiten, vernieuwen of een nieuw tabblad te openen. Perfect te doen met één hand.

Ondersteuning voor password-apps

Chrome werkt nu met bepaalde iOS-extensies. Zo is het mogelijk om wachtwoord-apps als 1Password of Lastpass te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chrome voor iOS ondersteunt nu widgets, 1Password en één hand
Sluiten