Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 april 2015
Leestijd: 1 minuut

Chrome draait nu Android-apps op OS X

Altijd al Candy Crush op je Mac willen spelen? Nee, wij ook niet. Gelukkig draaien nu bijna alle andere Android-apps ook op een Mac. Google heeft een Chrome-extensie voor de laatste beta van zijn browser uitgebracht die dit mogelijk maakt op OS X, Windows en Linux.

De browser is voorzien van ondersteuning voor de App Runtime for Chrome (ARC). Officieel alleen voor ontwikkelaars om hun apps te testen en binnenkort voor iedereen, maar het werkt al prima. Ook alvast experimenteren met Android-apps op je Mac? Zo installeer je ze:

  • Installeer de laatste betaversie Google Chrome. Deze is over een bestaande Chrome te installeren, data blijft behouden.
  • Installeer de ARC Welder plugin in Chrome (link openen in Chrome)
  • Open de nieuwe Google Apps map in je dock en kies voor ARC Wendler

Vervolgens is het mogelijk om een APK-bestand te openen en een app uit te voeren. Daarbij kies je tussen tablet of smartphone in horizontale of verticale modus. Wij hebben Candy Crush Saga, WhatsApp en Twitter moeiteloos aan de praat gekregen. Apps zoals Skype die toegang tot een camera, GPS of andere sensoren nodig hebben, crashen vaak nog.

De mogelijkheid om Android-apps te draaien komt over vermoedelijk enkele weken naar de stabiele versie van Google Chrome. Dan komt er ongetwijfeld ook een Play Store-achtig iets bij. Momenteel moeten de apps nog los als APK-bestanden gedownload worden. Zoeken naar app naam + apk levert vaak het juiste resultaat op. Wees wel voorzichtig met persoonlijke gegevens in deze apps uit onbekende bron.


Nu nog iOS-apps in Safari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Chrome draait nu Android-apps op OS X
Sluiten