Chrome draait nu Android-apps op OS X

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Altijd al Candy Crush op je Mac willen spelen? Nee, wij ook niet. Gelukkig draaien nu bijna alle andere Android-apps ook op een Mac. Google heeft een Chrome-extensie voor de laatste beta van zijn browser uitgebracht die dit mogelijk maakt op OS X, Windows en Linux.

De browser is voorzien van ondersteuning voor de App Runtime for Chrome (ARC). Officieel alleen voor ontwikkelaars om hun apps te testen en binnenkort voor iedereen, maar het werkt al prima. Ook alvast experimenteren met Android-apps op je Mac? Zo installeer je ze:

 • Installeer de laatste betaversie Google Chrome. Deze is over een bestaande Chrome te installeren, data blijft behouden.
 • Installeer de ARC Welder plugin in Chrome (link openen in Chrome)
 • Open de nieuwe Google Apps map in je dock en kies voor ARC Wendler

Vervolgens is het mogelijk om een APK-bestand te openen en een app uit te voeren. Daarbij kies je tussen tablet of smartphone in horizontale of verticale modus. Wij hebben Candy Crush Saga, WhatsApp en Twitter moeiteloos aan de praat gekregen. Apps zoals Skype die toegang tot een camera, GPS of andere sensoren nodig hebben, crashen vaak nog.
cc-mac
De mogelijkheid om Android-apps te draaien komt over vermoedelijk enkele weken naar de stabiele versie van Google Chrome. Dan komt er ongetwijfeld ook een Play Store-achtig iets bij. Momenteel moeten de apps nog los als APK-bestanden gedownload worden. Zoeken naar app naam + apk levert vaak het juiste resultaat op. Wees wel voorzichtig met persoonlijke gegevens in deze apps uit onbekende bron.


Nu nog iOS-apps in Safari.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Iets voor Apple? iOS apps in een Safari browser op Windows!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dus mobiele applicatie op de desktop afspelen. Is dit waar wij naartoe gaan in de toekomst. Koop dan gelijk een windows machine zal ik zeggen. Ik zie nu al mensen hun laptop kantelen bij de racegames.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dus mobiele applicatie op de desktop afspelen. Is dit waar wij naartoe gaan in de toekomst. Koop dan gelijk een windows machine zal ik zeggen. Ik zie nu al mensen hun laptop kantelen bij de racegames.

  I kid you not. Dat is er al. HP maakt een laptop met Android en als je daar op wil racen moet je dus dit doen: https://www.facebook.com/video.php?v=1632093913684352&permPage=1 (video gemaakt bij MediaMarkt)

  Het werkt niet met de pijltjestoetsen, alleen met de laptop kantelen.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Vergeet dan even niet dat er al sinds 2005 ongeveer een spelletje is dat gebruik maakt van de sudden motion sensor van de PowerBook/MacBook.;-)

  https://www.youtube.com/watch?v=M5fr_h5izVY

  Daarnaast is er Tilt SCREAM pong , LiquidMac en natuurlijk apps als MacSaber. Ook SlapBook was ooit superhandig!

  Eigenlijk kan zoiets op elk soort hardware dat een soort van accelerometer bevat.

 • Profielfoto
  Erwin Snijders

  Werkt Whatsapp ook echt? Kun je een account activeren?

 • Profielfoto
  essiw

  Ik vraag me al jaren af waarom Apple dit nog niet heeft gedaan, moet toch niet zo moeilijk zijn om iOS apps in beide systemen te laten draaien. Desnoods maken ze een emulator voor iOS apps…

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ik vraag me al jaren af waarom Apple dit nog niet heeft gedaan, moet toch niet zo moeilijk zijn om iOS apps in beide systemen te laten draaien. Desnoods maken ze een emulator voor iOS apps…

  een emulator zit al jaren in xcode..

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Dat is geen emulator, maar een soort van virtualizer. Eigenlijk is het gewoon een x86-versie van Springboard en de rest van iOS. Je kan er dus geen ARM-pakketjes uit de App Store op draaien, je hebt de source nodig om deze in de iOS Simulator te kunnen draaien. Wat dat betreft heeft Google het slim gedaan door een WORA (“Write Once, Run Anywhere”) taal (Java) en een JIT te gebruiken. Zo kunnen developers één keer hun code schrijven in deze op zowel ARM als x86 draaien.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Altijd al Candy Crush op je Mac willen spelen? Doe dit dan via Facebook, dan heb je die Android crap niet nodig!!! Alleen is nu de vraag wat is de grootste crap, Android of Facebook!

 • Profielfoto
  computer space

  Hoe is de grote prvivacy-leak van Android onder Chrome? Jat ie dan je Calendar en Apple Mail etc leeg?

 • Profielfoto
  computer space

  Alleen is nu de vraag wat is de grootste crap, Android of Facebook!

  Hoef je niet over na te denken, Android is de grootste crap. Voor Android prima alternatieven, voor FB helaas niet. Sommigen hobbyen wat met LinkedIn maar dat is toch ver van Facebook verwijderd. En dan niet gaan miepen LI is beter voor zakelijk: bull, dan weet je niet hoe je FB moet gebruiken. LI is enkel leuk voor recruiters die tegen betaling mogen grasduinen in andermans gegevens.

  Maar de allergrootste crap is natuurlijk Candy Crush zelf ;

 • Profielfoto
  Festen

  Vooral handig voor Chromebooks, als die straks uit het rijke aanbod in de Playstore kunnen kiezen.