Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 april 2015

Breed spectrum aan nieuwe MobileFirst-apps van IBM en Apple

Apple en IBM hebben vandaag een nieuwe reeks apps aangekondigd, speciaal gemaakt voor de zakelijke markt. Samen met een aantal eerder aangekondigde apps vormen ze een steeds grotere database aan MobileFirst-oplossingen voor specifieke zakelijke sectoren.

De nu aangekondigde apps bieden verschillende functionaliteit voor specifieke sectoren. Zo is er een kassasysteem voor vliegtuigmaatschappijen, een pager-/EPG-oplossing voor medisch personeel en een input-app voor verzekeringsagenten.

De meeste nieuwe apps zijn voor de medische sector bedoeld. Met Hospital RN krijgen artsen bijvoorbeeld inzage in medische dossiers die via iBeacons automatisch verschijnen als een patient bezocht wordt. Ook wordt er met push-berichten gewaarschuwd als een patient snel hulp nodig heeft. Met Hospital Tech kan personeel direct inzage krijgen in dossiers, lab-resultaten en andere patientgegevens en met de Hospital Lead-app kunnen taken toebedeeld worden aan het medisch personeel. Voor hulp buiten het ziekenhuis om is er nu de Home RN-app met gelijksoortige functionaliteit.

Voor managers in industriële ondernemingen is er nu Rapid Handover. Daarmee kunnen targets in de gaten gehouden worden maar bijvoorbeeld ook personeelslijsten per shift. Ook het onderhoud van machines wordt ermee gelogd. Defecten of gevaarlijke situaties kunnen direct vanaf een iPhone, iPod touch of iPad genoteerd en eventueel gefotografeerd worden.

Voor de vliegtuigindustrie is de Ancillary Sale-app gemaakt. In de lucht kan het gebruikt worden als kassasysteem om taxfree-artikelen of eten en drinken mee af te rekenen (uiteraard met ondersteuning voor Apple Pay0, maar crews kunnen er ook passagiers mee upgraden naar betere plaatsen in het vliegtuig.

Voor de verzekeringsbranche is Risk Inspect gemaakt. Deze iPad-app kunnen verzekeringsagenten meenemen naar nieuwe klanten en ter plekke gebruiken om te noteren en analyseren wat potentiële risico’s zijn die al-dan-niet verzekerd kunnen worden. De app geeft onder andere inzicht in de claim-geschiedenis van de klant, bouwkundige, sociale en omgevingsdata van de locatie.

Tot slot is er voor de retail-sector de Order Commit iPad-app waarmee (groot-)winkeliers toegang krijgen tot data om targets te kunnen opstellen en volgen voor hun eigen sector.

Zoals het geval is bij alle apps die uit samenwerking zijn voortgekomen heeft Apple zich bemoeid met het design en de ontwikkeling van de apps en zorgt IBM voor een sterke backbone van krachtige computersystemen en analysemodellen om de apps met de benodigde data te voeden.

Reageer op artikel:
Breed spectrum aan nieuwe MobileFirst-apps van IBM en Apple
Sluiten