Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 april 2015

Beta iOS 8.4 brengt nieuwe muziek-app


In de nacht van maandag op dinsdag heeft Apple de eerste betaversie van iOS 8.4 vrijgegeven. De nieuwe beta bevat een compleet vernieuwde muziek-app. Het design is op de schop gegaan en er zijn handige nieuwe functies. Van Beats is overigens nog geen spoor te bekennen.

Design

Het design van de app is vernieuwd. Er wordt meer gebruik gemaakt van transparantie en iOS 8-elementen. Artwork speelt een grotere rol in de app, daar is dan ook meer ruimte voor vrijgemaakt.

Elementen altijd zichtbaar

Bepaalde elementen zijn nu altijd zichtbaar. Bovenin zie je altijd de meest recent toegevoegde nummers. Onderin zweeft altijd een mini-player, met een zwiep tover je de player meteen omhoog.

Up Next

Er is een nieuwe knop in de player verschenen. Met Up Next zie je snel wat voorheen speelde en wat het volgende nummer is. Je kunt vanaf dit menu ook nieuwe nummers aan de wachtrij toevoegen.

Nieuw ‘up next’ knop.

Afspeellijsten personaliseren

Afspeellijsten worden persoonlijker. Je kunt een omschrijving toevoegen en per afspeellijst artwork instellen.

Verdere verbeteringen

  • Rechtsbovenin is altijd een vergrootglas zichtbaar waarmee direct te zoeken is.
  • iTunes Radio is verbeterd. Radiozenders zijn nu onderdeel van de recent afgespeelde items. iTunes Radio werkt alleen in de VS en Australië.
  • Vanuit het now-playing venster is AirPlay direct te bedienen.
  • Audioboeken zijn naar de iBooks-app verplaatst.

Beats Music

De afwezigheid van Beats Music in de nieuwe muziek-app is opmerkelijk. Volgens de meest recente geruchten werkt Apple hard aan het herlanceren van de muziekdienst die het eerder kocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beta iOS 8.4 brengt nieuwe muziek-app
Sluiten