‘Bendgate’ treft ook Samsung Galaxy S6

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Vorig jaar gebruikte Samsung de hype rondom een buigende iPhone 6 om de sterkte van zijn eigen toestellen te benadrukken. Nu heeft de Koreaanse fabrikant zijn eigen PR-nachtmerrie rondom een buigende Galaxy S6 Edge. Het toestel blijkt zwakker dan de iPhone 6 Plus.

Uit een test van SquareTrade blijkt dat zowel de iPhone als de Galaxy onder druk van 50 kilo buigen. De iPhone blijft werken, maar het afgeronde scherm van de Galaxy Edge breekt meteen en maakt het toestel onbruikbaar.

Samsung reageert net als Apple door te stellen dat het wel meevalt en heeft zelfs zijn eigen bendgate-video gemaakt. In de haastig geproduceerde video met dito muziekje stelt de fabrikant dat de nieuwe Galaxies probleemloos een druk van 35 kilo kunnen weerstaan. Als referentie worden 5 potloden gebruikt, die zouden pas na een druk van 35 kilo buigen en onmogelijk met je blote handen te breken zijn.

Arme potloden. Zolang dit sensatie en kliks oplevert, kunnen we erop rekenen dat iedere nieuwe telefoon voorlopig een ‘bendgate’ test zal ondergaan. Ook de iPhone 6s zal er later dit jaar niet aan ontkomen.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Bendgate is onzin, enkel als je 150kg weegt en een flinterdunne gsm in je achterbroekzak steekt en er de hele dag op gaat zitten, kan hij heel misschien een graad plooien, maar daar blijft het bij, dat geldt voor iPhones, galaxy’s en bijna alle andere smartphones met een dikte<7,5mm.

 • Profielfoto
  pcsw

  Ben er helemaal klaar mee met die onzin!

 • Profielfoto
  sunapple

  Is er nog iets origineels aan die S6?:razz:

 • Profielfoto
  storbuzs

  Ik zou er aan weerszijde een HEA 100 tegen laten lassen… Dan ben je zeker dat hij nooit zal buigen…:twisted:

  Als je zo’n telefoon koopt behandel je die toch een beetje respectvol lijkt mij… Mijn 6+ staat nog steeds kaarsrecht, hoewel ik deze ook meeneem als we aan ons huis aan het werken zijn…

 • Profielfoto
  Niels

  Karma is a bitch… Alle ‘flaws’ die Galaxy fanboys tegen de iPhone 6 hadden verzonnen (bendgate, batterijduur, etc.) zijn nu ook eigenschap van de Galaxy S6. Maarja, dat krijg je met een veredelde clone.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Samsung blijkt het kopiëren toch wel ernstig te nemen.:razz:

 • Profielfoto
  Afroman

  Alle nieuwe telefoons hebben zoveel functies die eigenlijk niemand gebruikt. De bedrijven moeten zich bezig houden met effecientie van de accu, stevigheid van het toestel en goede leesbaarheid in de zon. Dat is waar de consument op zit te wachten. Niet allerlei sensoren en features die we toch niet gebruiken. Een qhd-scherm heeft echt geen zin. 300ppi is meer dan zat, zelf 250 is meer dan zat. En dat helpt bij een betere accu-duur. Je ziet wel verschil in scherpte tussen een iPhone en een galaxy(galaxy is scherper) maar dat zie je alleen als je beiden toestellen naast elkaar houdt. Verder is het leuk op feestjes om te roepen hoe scherp je scherm is.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Helaas maar helaas moet ik met mijn 6+ er ook aan geloven. Ik kwam er namelijk gister achter dat mijn iphone lichtelijk gebogen Is. Niet vervelend en absoluut niet merkbaar in dagelijks gebruik, maar toen ik m goed onder ogen nam merkte ik t op.

 • Profielfoto
  ART-hur

  @Blackvibes mijn 6 Plus is ook lichtjes gebogen. Sinds ik het door had, let ik erop en stoort het mij. Ik krijg echter geen gehoor bij Apple over dit probleem…

 • Profielfoto
  headbanger

  In de test blijft de edge wel werken als het scherm kapot is dus zeggen dat de edge onbruikbaar is, vind ik iets te ver gaan.

 • Profielfoto
  4GTL

  de vraag is dan ook weer hoe objectief deze tests zijn. Waar zijn bijvoorbeeld de ijkingscertificaten van het druktest-toestel?

  en ja het ene potlood is het andere ook niet. De manier waarom je ze alle 4 vastneemt maakt ook al verschil… maak je der een vierkant van 4 potloden van of leg je ze alle 4 op een lijn naast elkaar.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Hahahahaha ze willen echt apple nadoen…

 • Profielfoto
  thebest07111

  Ze willen misschien wel nadoen.

  Echter is deze telefoon toch iets heel anders dan iPhone 6/6+
  Ik zie Apple voorlopig nog niet een gebogen scherm toevoegen of zelfs een HD scherm in een telefoon die toch rond de 800 euro kost.
  Bijna elke smartphonefabrikant maakt tegenwoordig zijn telefoons van metaal
  Zouden ze dan allemaal Apple na ga doen?
  Denk het niet. Aangezien HTC eerder was met een metalen telefoon als Apple.