Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 april 2015

‘Bendgate’ treft ook Samsung Galaxy S6

Vorig jaar gebruikte Samsung de hype rondom een buigende iPhone 6 om de sterkte van zijn eigen toestellen te benadrukken. Nu heeft de Koreaanse fabrikant zijn eigen PR-nachtmerrie rondom een buigende Galaxy S6 Edge. Het toestel blijkt zwakker dan de iPhone 6 Plus.

Uit een test van SquareTrade blijkt dat zowel de iPhone als de Galaxy onder druk van 50 kilo buigen. De iPhone blijft werken, maar het afgeronde scherm van de Galaxy Edge breekt meteen en maakt het toestel onbruikbaar.

Samsung reageert net als Apple door te stellen dat het wel meevalt en heeft zelfs zijn eigen bendgate-video gemaakt. In de haastig geproduceerde video met dito muziekje stelt de fabrikant dat de nieuwe Galaxies probleemloos een druk van 35 kilo kunnen weerstaan. Als referentie worden 5 potloden gebruikt, die zouden pas na een druk van 35 kilo buigen en onmogelijk met je blote handen te breken zijn.

Arme potloden. Zolang dit sensatie en kliks oplevert, kunnen we erop rekenen dat iedere nieuwe telefoon voorlopig een ‘bendgate’ test zal ondergaan. Ook de iPhone 6s zal er later dit jaar niet aan ontkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=eKburDQAolA

Reageer op artikel:
‘Bendgate’ treft ook Samsung Galaxy S6
Sluiten