Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 21 april 2015
Leestijd: 1 minuut

Uitrol WhatsApp Call voor iPhone gestart

We konden al gesproken berichtjes verzenden via WhatsApp, maar binnen nu en een paar weken kun je ook bellen. Dit gaat net als FaceTime Audio via 3G, 4G of Wi-Fi. Ruim een jaar na de aankondiging is men nu eindelijk begonnen met de uitrol.

Voordeel van WhatsApp Bellen boven FaceTime Audio is dat het net als het GSM-netwerk platformonafhankelijk is, of eigenlijk wordt. Na Android en iOS krijgen ook minder gangbare besturingssystemen Windows Phone, Blackberry en Symbian een update om het systeem echt cross-platform te maken.

Gefaseerde uitrol

Wanneer je WhatsApp versie 2.12.1 hebt gedownload, laat je dan niet misleiden door de ‘bel’-knop bovenaan het chatvenster. Die knop bestond al in vorige versies en initieert een gesprek via het GSM-netwerk. Om de belasting van het netwerk bij WhatsApp te kunnen beheersen gaat de uitrol een paar weken duren. Houd daarom de app goed in de gaten: wanneer de ‘bel’-knop verandert van vorm, dan is WhatsApp Bellen klaar voor jou.

Whatsapp Bellen verstookt net iets minder dan 500 kilobyte per minuut en 100MB staat daarmee gelijk aan ongeveer 200 minuten bellen. Afhankelijk van je internet- en belbundel kan bellen via GSM daarom goedkoper zijn dan bellen via mobiele data. Via Wi-Fi bel je altijd gratis.

Blauwe vinkjes en widget

De update brengt naast WhatsApp Bellen ook de mogelijkheid om de veelbesproken blauwe vinkjes uit te zetten. Via Instellingen > Account > Privacy > Leesbewijzen zet je de blauwe vinkjes weer uit.

Een nieuwe deel-widget laat je vanuit iedere app of browser content op WhatsApp delen. Je moet de widget zelf nog wel activeren door naar een deel-scherm te gaan en in de rij met apps voor ‘meer’ te kiezen. Daarna is het mogelijk om WhatsApp als optie te weergeven in het deel-scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitrol WhatsApp Call voor iPhone gestart
Sluiten