Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 april 2015

Ballmer vertraagde Office voor iOS bewust

Office voor iOS is een erom succes. Vandaag noteerde Microsoft meer dan 100 miljoen downloads voor de mobiele versie van zijn kantoorsoftware. Maar dat was ooit anders, er is jaren gewacht op Office voor iPad dat uiteindelijk maart vorig jaar werd uitgebracht.

Op Reddit heeft een oud-medewerker uit het Office-team van Microsoft onthuld dat voormalig CEO Steve Ballmer bewust zijn veto uitsprak tegen de iPad-versie van Office. De software zou te goed zijn in vergelijking met Office voor Windows 8 RT en mobiel.

In een “Ask Me Anything” zegt de designer die niet meer voor Microsoft werkt dat de charismatische Ballmer verrast was door de interface van Office voor iPad. Deze was superieur aan alles wat voor Windows RT/Mobile gemaakt was. Dat zag de voormalig CEO ook.

De iOS-versie was in alle opzichten beter, maar Windows Mobile moest het paradepaardje blijven. Ten koste van alles.

De beslissing was simpel: Windows moest het paradepaardje blijven en Office voor iPad ging in de ijskast. Vlak voor zijn vertrek als CEO zou Steve Ballmer alsnog toestemming hebben gegeven om aan de release van Office voor iPad te werken. Het was in maart 2014 klaar.

Anno 2015 is Microsoft onder leiding van CEO Satya Nadella veel flexibeler. iOS en Android heeft een grote hoeveelheid Office-apps. Office voor OS X krijgt dit jaar een langverwachte nieuwe versie. Maar het verleden knaagt nog steeds, zo is de iOS-versie van Office een stuk bruikbaarder dan het huidige Office voor Windows Phone.

In dezelfde discussie op Reddit gaat de ex-medewerker van Microsoft uitgebreid in op het ontwerp van Windows Phone en wat er volgens hem mis mee is. Als je geïnteresseerd bent in UI/UX is dat het lezen waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ballmer vertraagde Office voor iOS bewust
Sluiten