Apple Watch: evenveel RAM als iPhone 4s

In 2006 stond een iMac met 512MB RAM op je bureau, in 2011 zat het in je iPhone 4s en in 2015 zit het om je pols in de Apple Watch. Dat heeft ABI Research ontdekt bij het uit elkaar halen van de S1-chip die in het nieuwe horloge van Apple zit.

Het lukte iFixit niet om binnenin de S1-chip te kijken omdat deze compleet in hars is gegoten. ABI Research kreeg het wel voor elkaar en geeft een blik op Apple’s eerste zogenaamde computer­systeem op één enkele chip.

De S1 blijkt een kleine printplaat te zijn die vol zit met alle onderdelen om de Apple Watch te laten werken. We zien 8GB opslag, 512MB RAM, een gecombineerde accelerometer en gyroscoop en alle overige chips zoals Wi-Fi, Bluetooth en de NXP-chip die verantwoordelijk is voor Apple Pay.

Dit is een mooi voorbeeld van technologische verkleining, want technisch gezien is de hardware vergelijkbaar met die in een iPhone 4s. De processor is een ‘APL 0778’, die is naar verluidt gebaseerd op de Apple A5-chip van de iPhone 4s, iPad 2 en Apple TV 3.

Voor meer details moeten we waarschijnlijk wachten op de analyse van Chipworks. Alle technische info zit bij ABI Research achter een betaalmuur.

Reageer op artikel:
Apple Watch: evenveel RAM als iPhone 4s
Sluiten