Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 april 2015

Apple viert ‘Dag van de Aarde’ met apps, films, boeken en meer

Vandaag is het Dag van de Aarde (Earth Day). Een wereldwijde dag met als doel de natuur en het milieu wat extra aandacht te geven. Ook houdt Apple zich actief bezig met eigen groene initiatieven en doet op verschillende manieren mee.

In de App Store is een speciale sectie verschenen met apps, films, boeken en gratis colleges van iTunes University. Allemaal met een groen tintje. Daarnaast start Apple met nieuwe groene initiatieven.

Duurzame energie voor winkels en iCloud

De laatste jaren heeft Apple veel moeite gedaan om milieuvriendelijker te werken. Inmiddels maken alle Apple Stores in de UK, Duitsland, Spanje, Italië, de VS en Australië gebruik van 100 procent duurzame energie. Dit geldt ook voor alle iCloud-datacenters.

Wereldwijd gebruikt Apple nu 87 procent duurzame energie, in 2013 was dat nog 73 procent. Zo wordt langzaam maar zeker naar 100 procent gewerkt.

Initiatieven: eigen bos, zonnepanelen in China

Naast de bestaande initiatieven heeft Apple aangekondigd ruim 1400 hectare bosgebied te hebben gekocht. Op deze manier wil de iPhone-maker garanderen dat gebruikt houd en papier duurzaam is. Voor gekapte bomen worden onmiddellijk nieuwe geplaatst.

In China werkt Apple aan een park met zonnecellen dat genoeg energie levert om alle Apple Stores en kantoren in dat land van groene stroom te voorzien.

https://www.youtube.com/watch?v=o5WYvFOMtAA

In onderstaande video vertelt Lisa Jackson, Vice President Environmental Initiatives van Apple, over de groene initiatieven van het bedrijf. Meer informatie op de pagina Environmental Responsibility van Apple.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple viert ‘Dag van de Aarde’ met apps, films, boeken en meer
Sluiten