Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Apple Music krijgt diverse abonnementen’

De nieuwe streamingdienst die Apple samen met Beats aan het opzetten is, zou twee verschillende abonnementen krijgen. Dat meldt Bloomberg. Eerder werd nog gespeculeerd over één abonnement met een lagere prijs dan concurrerende diensten.

Apple zou van plan zijn de streamingdienst in de markt te zetten voor € 9,99 en € 14,99 per maand voor een gezinsabonnement. Ook zouden diverse populaire artiesten benaderd zijn voor exclusieve deals.

In het verleden heeft Apple nieuwe albums van artiesten al exclusief als iTunes-stream aangeboden. Beyonce boekte eind 2013 recordverkopen door iTunes only te gaan. Volgens Bloomberg zijn er gesprekken met tientalle artiesten gaande, waaronder Florence and the Machine en Taylor Swift.

Volgens eerdere geruchten zou Apple van plan zijn de nieuwe muziekdienst, die mogelijk ‘Apple Music’ gaat heten in juni tijdens WWDC 2015 uit de doeken willen doen. Het zou een kruising tussen iTunes en Beats Music worden, waarbij je eigen iTunes-bibliotheek gemixt kan worden met onbeperkte streaming muziek.

Taylor Swift haalde eerder al haar muziek van Spotify.

Het landschap met streaming-muziekdiensten versnippert langzaam. Vorige week kondigde rapper Jay-Z zijn eigen streamingdienst Tidal aan. Deze onderscheidt zich door ongecomprimeerde muziek op ‘studiokwaliteit’ aan te bieden. Ook Tidal claimt exclusieve deals met artiesten te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple Music krijgt diverse abonnementen’
Sluiten