Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 april 2015

Apple koopt veelbelovend camerabedrijf

Bij iedere nieuwe iPhone is een ding zeker, de camera is altijd aanzienlijk beter. Door een recente overname kan Apple in een volgende iPhone wel eens de grootste kwaliteitssprong ooit gaan maken. De iPhone-maker heeft het Israëlische bedrijf LinX Imaging gekocht.

LinX is gespecialiseerd in de ontwikkeling van camerasensoren voor mobiele apparaten. Door gebruik te maken van meerdere sensoren kan het bedrijf naar eigen zeggen DSLR-kwaliteit op smartphone-formaat leveren.

De technologie van LinX maakt het ook mogelijk om een kleinere, dunne lens te hebben. Dat is mogelijk interessant om de volgende iPhone te verlossen van een camera die aan de achterkant uitsteekt. Omdat meerdere sensoren gebruikt worden, kan ook diepte-informatie opgeslagen worden. Al lijkt daar niet direct een nuttige toepassing voor.

Enkele cameramodules van LinX.

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple ongeveer 20 miljoen dollar betaald voor het Israëlische bedrijf. Er gingen vorig jaar al geruchten dat de iPhone 6s een camera met meerdere sensoren zou bevatten. De overname van LinX sluit aan op die geruchten.

Een presentatie van LinX toont enkele voorbeelden van foto’s gemaakt met de sensoren van het bedrijf en vergelijk deze met foto’s van de iPhone 5s.

Reageer op artikel:
Apple koopt veelbelovend camerabedrijf
Sluiten