Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 april 2015

Apple benoemt Steve Dowling tot PR-chef

Apple heeft een nieuwe Vice President of Communications benoemd. De communicatie­afdeling in Cupertino staat voortaan onder leiding van Steve Dowling. Hij werkte ooit als reporter voor CNBC, maar maakte al in 2003 de overstap naar Apple.

Het nieuws werd door Apple bekendgemaakt op de Leadership-pagina. Dowling volgt de roemruchte Katy Cotton op, zij was de vaste spindokter van Steve Jobs, maar verliet het bedrijf vorig jaar. Na haar vertrek werd Dowling als interim manager aangesteld.

Officieel vertrok Cotton om meer tijd met haar gezin door te brengen, maar het gerucht gaat dat Tim Cook iemand wilde die meer bij de nieuwe, open cultuur van Apple paste. Onder leiding van Katy Cotton was Apple erg gesloten, er werd vooral informatie verzonden en journalisten kregen niet altijd antwoord op vragen. Interviews met topmensen waren zeldzaam.

Tim Cook liet eerder al weten een benaderbaar gezicht als PR-chef te willen. Een van de kandidaten was Obama’s ex-perswoordvoerder Jay Carney, maar uiteindelijk is toch voor iemand die al jaren bij Apple werkt gekozen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple benoemt Steve Dowling tot PR-chef
Sluiten