Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 april 2015

Anonieme berichten-app Secret stopt

Het was vorig jaar een van de hipste rages, maar nu heeft de oprichter van anonieme berichten-app Secret besloten de stekker eruit te trekken. In een blogpost op Medium legt CEO David Byttow uit dat de app niet langer zijn visie vertegenwoordigd.

Secret werd door ongeveer 15 miljoen mensen gebruikt, maar zag een sterke daling in populariteit en veel getalenteerde medewerkers verlieten het bedrijf. De laatste tijd werd secret vooral nog gebruikt in homokringen en voor seksoproepen in het algemeen.

De app verdwijnt niet meteen, maar zal de komende tijd afgebouwd worden. Investeerders krijgen het grootste deel van hun geld terug. Secret haalde namelijk 35 miljoen dollar op bij durfkapitalen. De twee oprichters betaalden daarvan 3 miljoen aan zichzelf door middel van een aandelentransactie.

Secret kon zowel berichten van vrienden als berichten in de buurt laten zien. Hierbij werd gebruik gemaakt van het telefoonnummer of Facebook-profiel. Deze waren echter niet publiek zichtbaar, het is alleen mogelijk om te zien vanuit welke stad een bericht gepost werd. Onderstaand een impressie van de posts op Secret in de afgelopen 12 uur in Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anonieme berichten-app Secret stopt
Sluiten