Anonieme berichten-app Secret stopt

2 reacties

Het was vorig jaar een van de hipste rages, maar nu heeft de oprichter van anonieme berichten-app Secret besloten de stekker eruit te trekken. In een blogpost op Medium legt CEO David Byttow uit dat de app niet langer zijn visie vertegenwoordigd.

Secret werd door ongeveer 15 miljoen mensen gebruikt, maar zag een sterke daling in populariteit en veel getalenteerde medewerkers verlieten het bedrijf. De laatste tijd werd secret vooral nog gebruikt in homokringen en voor seksoproepen in het algemeen.

De app verdwijnt niet meteen, maar zal de komende tijd afgebouwd worden. Investeerders krijgen het grootste deel van hun geld terug. Secret haalde namelijk 35 miljoen dollar op bij durfkapitalen. De twee oprichters betaalden daarvan 3 miljoen aan zichzelf door middel van een aandelentransactie.

Secret kon zowel berichten van vrienden als berichten in de buurt laten zien. Hierbij werd gebruik gemaakt van het telefoonnummer of Facebook-profiel. Deze waren echter niet publiek zichtbaar, het is alleen mogelijk om te zien vanuit welke stad een bericht gepost werd. Onderstaand een impressie van de posts op Secret in de afgelopen 12 uur in Rotterdam.
secret-impressie-001

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Melle

    Dat soort app dus… Ik dacht boeiend, dat wil ik wel even zien. Nieuwsgierige man als ik ben, maar ik vond de app niet onmiddellijk en omdat de nieuwsgierigheid snel wegebt… Heb ik het opgegeven na 15 seconden…

  • Profielfoto
    MacAanZee

    De regiofunctie van deze app vind je ook bij de nieuwe app GetReal, waar je kunt zien wie er in de buurt zijn en dan – als je wilt – kunt reageren om iets af te spreken; bijvoorbeeld een kop koffie te drinken of iets anders. Maar daar kan je verder geen oproepen plaatsen, hoogstens in je profieltekst iets schrijven. Er is ook de app Who’sHere, die ongeveer net zo werkt als Secret, maar niet gekoppeld is aan telefoonnummer of Facebook en daardoor veel anoniemer is. Daarop kan je ook zien welke gebruikers er tot een bepaalde afstand zijn. Who’sHere was een paar jaar geleden redelijk populair, maar nu nog maar nauwelijks.