Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2015

‘Android Wear werkt bijna met de iPhone’

Terwijl de pre-orders voor de Apple Watch bijna beginnen, heeft Google ook plannen met smartwatches en iOS. Een bron dichtbij de zoekgigant laat aan The Verge weten bijna klaar te zijn met het compatibel maken van Android Wear met de iPhone.

Google zou een Android Wear-app voor iOS uit willen brengen die het mogelijk maakt notificaties van iOS op een Android-horloge te tonen. Ook Google Now en stemcommando’s worden naar verluidt mogelijk.

Google’s eigen iOS-apps zoals Gmail, Google Agenda, Google Play Music en YouTube zouden nog extra handelingen op Android Wear kunnen verrichten. Zo kunnen bezitters van een iPhone ook vanaf een Android-smartwatch direct op e-mail in de Gmail-app reageren.

Volgens de berichtgeving van The Verge worden momenteel de laatste problemen opgelost en is de integratie bijna klaar. De vraag is echter of Apple een Android Wear-app toe gaat laten in de App Store. Als het zo ver komt heeft de Apple Watch er een aantal concurrenten bij, al zal de integratie nooit zo naadloos zijn als Apple’s eigen iPhone met Apple’s eigen Apple Watch.

De LG G Watch R met een FaceTime-notificatie van iOS.

Naast Google is een enthousiaste ontwikkelaar ook bezig met het integeren van iOS en Android Wear. OMT berichtte eerder al over zijn vorderingen.

Reageer op artikel:
‘Android Wear werkt bijna met de iPhone’
Sluiten