Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 april 2015

Adobe Lightroom 6 met nieuwe functies en GPU-rendering uitgebracht

Adobe heeft zijn Aperture-concurrent van een grote update voorzien. Lightroom 6 is nu beschikbaar als standalone-software voor Windows en OS X of als onderdeel van een Creative Cloud-abonnement. Ook de mobiele Lightroom-apps zijn vernieuwd.

Lightroom 6 focust zich op een nieuwe functies en prestatie­verbeteringen. Onder de noemer ‘Lightroom Creative Cloud 2015’ zijn alle foto’s in de software ook vanaf iOS en het web toegankelijk. Professionele concurrentie de nieuwe foto’s-app van Apple.

Belangrijke nieuwe functies in Lightroom 6 zijn de mogelijkheid om HDR-foto’s en panorama’s te maken. Ook is gezichtsherkenning toegevoegd. De prestaties zijn volgens Adobe aanzienlijk verbeterd omdat er voor het eerst gebruik wordt gemaakt van GPU rendering.

Lightroom 6 is los te koop voor €132 en als upgrade voor €75. Als onderdeel van het Creative Cloud-fotografieabonnement is de nieuwste Lightroom-versie samen met Photoshop voor €12 per maand te leasen. Dat geeft ook toegang tot de mobiele apps en cloudopslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adobe Lightroom 6 met nieuwe functies en GPU-rendering uitgebracht
Sluiten