Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 april 2015
Leestijd: 2 minuten

5 interessante Apple Watch-ontdekkingen

De Apple Watch is inmiddels in de handen van OMT-redacteuren, andere bloggers en consumenten­organisaties. Dat levert een aantal interessante tests en ontdekkingen op. In dit artikel zetten we 5 opmerkelijke ontdekkingen en tests op een rij.

De Apple Watch blijkt nog niet Nederlands, maar wel met meer Nederlandse materialen gemaakt dan gedacht. Ook de (on)verwoestbaarheid van het horloge komt uitgebreid aan bod.

1. Interface nog niet in het Nederlands

De Apple Watch wordt nog niet in Nederland verkocht en dat heeft een goede reden. De Nederlandse vertaling blijkt nog niet af. De interface is niet op Nederlands in te stellen, maar dicteren en Siri werken wel in het Nederlands.

Bij het configureren van de Watch is Nederlands niet te kiezen als taal.

2. Bandjes uit Dongen en Dordrecht

Een Nederlands product om je pols? De bandjes zijn van Nederlandse makelij. Dat de lederen bandjes door het Brabantse Ecco Leather worden gemaakt, was bekend. De rubberen fluorelastomeer sportbandjes komen ook uit een Nederlandse fabriek. Apple blijkt het Viton-rubber van Dupont te gebruiken. Dat wordt gemaakt in een fabriek in Dordrecht. (tipgever: Ianus)

3. Zwemmen en douchen geen probleem

Tim Cook zei hoogstpersoonlijk al dat de Apple Watch showerproof is, maar het horloge overleeft ook een lange tijd onder water. In een YouTube-video van FoneFox is te zien dat de Apple Watch na 15 minuten onder water nog steeds prima werkt. Het horloge heeft een IP-rating van 7, dat wil zeggen dat het ongeveer 30 min op 1 meter diep onder water kan.

4. Werkt niet met IKEA-laadmeubels

De nieuwe IKEA-meubels met draadloze oplaadstations zijn niet compatibel met de Apple Watch. Hoewel de Watch gebruik maakt van een methode voor draadloos opladen, is deze niet compatibel met de QI-methode van IKEA. Op diverse internationale sites werd gesuggereerd dat dit mogelijk was, maar uit onze eigen test blijkt dat de Apple Watch niet wil laden op IKEA-meubels.

5. Praktisch onverwoestbaar

Will it bend? Will it scratch? Nee, dat doet het niet. In diverse video’s is de Apple Watch al op allerlei manieren mishandeld. CNet ging de Apple Watch Sport te lijf met messen, een kaasschaaf en kokend water. Dat bracht geen enkel krasje aan. Pas na het laten vallen van een pan van 3 kilo op het scherm, barstte het. Koken met de Watch is dus geen probleem.

BONUS: Apple Watch kan voorlopen op echte tijd

Horlogedragers vinden het soms fijn om de tijd op hun horloge een paar minuten vooruit te zetten. Het idee is dat ze zo altijd op tijd zijn. Het blijkt dat Apple goed heeft gekeken naar échte horloge-functies, want de Apple Watch laat zich ook bewust vooruit zetten.

Wat heb jij aan de Apple Watch ontdekt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 interessante Apple Watch-ontdekkingen
Sluiten