Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2015

12-inch Retina MacBook nu online te koop

Geen Apple Watch, maar wel een nieuwe MacBook voor Nederlanders. Apple heeft de verkoop van de 12-inch Retina MacBook gestart. De nieuwe, dunne 12-inch MacBook is nu te koop in de Online Apple Store en heeft een levertijd van drie tot vier weken.

De nieuwe MacBook is verkrijgbaar vanaf € 1449. Het basismodel bevat een 1,1-GHz dual-core Intel Core M-processor, 256GB SSD en 8GB RAM. Er is ook een variant met krachtigere processor en meer opslag verkrijgbaar.

De 12-inch MacBook heeft een Retina-resolutie van 2304×1440 pixels en is als eerste MacBook ook in het goud verkrijgbaar. De laptop is erg dun en licht, het is geen krachtpatser maar wel een uiterst mobiel apparaat. De dikte meet 13,1 millimeter, dat is 24 procent dunner dan de MacBook Air.

Al die compactheid zelf aanschouwen is er nog niet bij. De nieuwe MacBook is nog niet in de Apple Retail Store of bij Apple Premium Resellers te zien of te kopen, maar alleen online aan te schaffen.

https://www.youtube.com/watch?v=5-e7NFINJas

De MacBook bevat slechts één poort, namelijk een nieuwe USB C-poort. Dat is een nieuwe, snelle en compacte variant van USB. De poort wordt zowel voor het opladen als aansluiten van randapparaten gebruikt. Vaak heb je daar een USB C-adapter voor nodig. Ook die zijn te koop bij Apple.

Reageer op artikel:
12-inch Retina MacBook nu online te koop
Sluiten