Wondercube: 8-in-1 smartphone-gadget

7 reacties

Op crowdsourcing-site Indiegogo is de Wondercube verschenen. Dat is zonder twijfel het meest veelzijde smartphone-accessoire dat we dit jaar hebben gezien. Het kubusje is klein genoeg voor aan je sleutelhanger, maar is biedt meer functionaliteit dan je denkt.

De Wondercube is een telefoonstandaard en een zaklamp, maar als je ‘m openklapt ontvouwt zich nog meer functionaliteit. Zo is er een Lightning of Micro-USB connector, een ingebouwde geheugenkaartlezer en de mogelijkheid om je telefoon op te laden met een 9V-blokbatterij.

Het apparaatje weegt 20 gram en is uitgeklapt 76.2mm groot. Ingeklapt meet de wondercube 25.4mm. Er is zowel een iOS-versie met Lightning connector als een versie voor Android met micro-USB-adapter. De levering wordt in augustus van 2015 verwacht. Het apparaatje kan voor $49 dollar via Indiegogo vooruitbesteld worden. De reguliere prijs is straks 69 dollar.
wondercube-features
De Wondercode is ontworpen door het in Hong Kong gevestigde Mutants DesignLab. De toekomst ziet er zonnig uit, want met nog 30 dagen te gaan heeft het project al meer dan $67.000 opgehaald. Het oorspronkelijke doel was $50.000. De productie zal dus zeker starten.
wondercube-1

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou geweldig hoor! Nummer zoveel in de categorie ‘tjonge wat handig, maar je gebruikt het nooit’. Vooral die 9 volt batterij…. Tenzij je midden in de jungle zit en je halve rugzak vol met 9 volts batterijen hebt, kan je er niks mee.
  Ze zijn erg duur en onnodig voor het opladen!

 • Profielfoto
  koen

  Leuk idee!

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Klein is leuk, maar heeft een erg “waar is dat ding nou?”-gehalte.
  Verder ziet het er OK uit qua mogelijkheden.
  Ik wacht t.z.t. een review af.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De enige handige optie in dit geval is het in kunnen steken van een SD-kaart.
  Helemaal duidelijk hoe en waarmee dat werkt is het me echter niet.

  De andere functies van dat blokje vallen onder ‘mwah… wat moet ik ermee’.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  superfragiel. na 2 x gebruik kapot

 • Profielfoto
  ¿`„

  Speciaal gemaakt voor hen die zo’n la in de kast heeft speciaal om zijn of haar talloze zinloze gadgets die nooit gebruikt worden in op te bergen.

 • Profielfoto
  Wauters

  Check eens het filmpje: Om de SD-card functionaliteit te tonen schakelen ze mooi over naar een Samsung.
  Leep…