Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 maart 2015

WhatsApp Call werkend te zien in video

De langverwachte belfunctie van WhatsApp verscheen al even in een betaversie van WhatsApp voor Android, maar is nu ook op iOS opgedoken. Een aantal betatesters heeft toegang gekregen tot de functie die gebruikers gratis onderling gesprekken laat voeren.

De Italiaanse blog iPhoneItalia heeft de belfunctie werkend gekregen en er screenshots van een video van gemaakt. Bellen werkt over 3G, 4G en Wi-Fi en ziet er op iOS bekend uit. WhatsApp heeft het standaard bescherm van de telefoon-app grotendeels nagemaakt. 

Bij het ontvangen van een oproep verschijnen de bekende groene en rode knop om op te nemen of te weigeren. Ook is er een mogelijkheid om later aan een gemiste oproep herinnerd te worden of direct een bericht terug te sturen.

Eenmaal verbonden kan de speaker geactiveerd en de microfoon tijdelijk gedempt worden. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het gesprek direct een bericht te sturen. De eerder genoemde functie om gesprekken op te nemen lijkt in deze betaversie nog niet aanwezig.

Beperkte uitrol

WhatsApp Call wordt voorlopig op beperkte schaal getest. Om de functie te testen moet je betatesters zijn en gebeld te worden door iemand die al over WhatsApp Call beschikt. Vanaf dat moment is het mogelijk om mede-betatesters te bellen. Het is onbekend wanneer de belfunctie in de publieke versie van WhatsApp beschikbaar is.

Tipgever: Tobias

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp Call werkend te zien in video
Sluiten