WhatsApp Call werkend te zien in video

7 reacties

De langverwachte belfunctie van WhatsApp verscheen al even in een betaversie van WhatsApp voor Android, maar is nu ook op iOS opgedoken. Een aantal betatesters heeft toegang gekregen tot de functie die gebruikers gratis onderling gesprekken laat voeren.

De Italiaanse blog iPhoneItalia heeft de belfunctie werkend gekregen en er screenshots van een video van gemaakt. Bellen werkt over 3G, 4G en Wi-Fi en ziet er op iOS bekend uit. WhatsApp heeft het standaard bescherm van de telefoon-app grotendeels nagemaakt. 

Bij het ontvangen van een oproep verschijnen de bekende groene en rode knop om op te nemen of te weigeren. Ook is er een mogelijkheid om later aan een gemiste oproep herinnerd te worden of direct een bericht terug te sturen.

Eenmaal verbonden kan de speaker geactiveerd en de microfoon tijdelijk gedempt worden. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het gesprek direct een bericht te sturen. De eerder genoemde functie om gesprekken op te nemen lijkt in deze betaversie nog niet aanwezig.

Beperkte uitrol

WhatsApp Call wordt voorlopig op beperkte schaal getest. Om de functie te testen moet je betatesters zijn en gebeld te worden door iemand die al over WhatsApp Call beschikt. Vanaf dat moment is het mogelijk om mede-betatesters te bellen. Het is onbekend wanneer de belfunctie in de publieke versie van WhatsApp beschikbaar is.

Tipgever: Tobias

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Stef Oortwijn

  Boeiend.. Vodafone Onbp bellen/sms en 6GB data..

 • Profielfoto
  ozzie X

  Je betaalt binnenkort alleen nog voor data (zegt men). Bellen is er dan gratis bij. Dus wat dat betreft voegt dit weinig toe.

 • Profielfoto
  Rudie124

  Azijn zeikerds

 • Profielfoto
  hatolex

  @Rudie24,

  maar ze hebben wel gelijk steeds meer abbo’s met onbeperkt bellen/SMSen, dus ja wat is hier het nut van.

 • Profielfoto
  SvS

  Eens met hatolex, echter, bellen naar buitenland, hoe zit t daar dan mee, dan pak je eerder zulke apps die via wifi gaat dan via reguliere belabbo.
  Overigens hadden ze van mij wel tijd en geld mogen steken in een goede standalone app voor desktop en tablets (alle besturingssystemen)

 • Profielfoto
  IsSidha

  boeiend.. er zijn al tientallen apps die dit kunnen.. waaronder facetime om maar eens iets anders boeiend te roepen
  :x

 • Profielfoto
  hatolex

  En elke UPC/Ziggo klant kan ook gratis bellen via WiFi vanuit elk buitenland.