Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 maart 2015

Waterdichte iPhone weer stap dichterbij

Veel Android-toestellen hebben iets wat de iPhone niet heeft: ze zijn waterdicht. Waarom Apple de iPhone niet waterproof maakt? Waarschijnlijk omdat klepjes nodig zijn om de binnenkant van een toestel af te schermen. Die kunnen afbreken, zijn onhandig en lelijk.

Apple heeft een manier uitgevonden en patent gekregen op een methode om een iPhone waterdicht te maken zónder klepjes te gebruiken. Het door 9to5Mac ontdekte patent omschrijft een manier om componenten individueel te beschermen tegen water.

Het patent omschrijft een combinatie het toepassen van een hydrofobe coating in combinatie met schildjes die kortsluiting op andere plaatsen voorkomen. Omdat de maatregelen aan de binnenkant van het toestel genomen worden, zijn er geen gevolgen voor het ontwerp.

Coating en schilden zorgen voor een waterproof iPhone.

In de patentaanvraag worden geen specifieke apparaten genoemd, maar gezien de concurrentie zou de iPhone een logische eerste keuze zijn. Met dit patent heeft Apple een goede oplossing in handen, als de kosten ook tegen de baten opwegen is een waterdichte iPhone mogelijk niet ver weg meer.

Apple vraagt wekelijks patenten aan die niet allemaal gebruikt worden. We berichten daarom niet vaak over patenten, maar dit idee achten we kansrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waterdichte iPhone weer stap dichterbij
Sluiten