Veel verbeteringen in update Meerkat-app

2 reacties

Enkele dagen geleden lanceerde Twitter zijn Meerkat-concurrent Periscope met meer functies dan de app die de livestreaming-hype begon. Meerkat laat zich niet inhalen en heeft vandaag een eerste update vrijgegeven met verbeteringen en nieuwe functies.

In versie 1.1 maakt Meerkat het makkelijker om streams te ontdekken. Naast het handmatig toevoegen van mensen, doet de app nu ook suggesties wie te volgen op basis van je vrienden. Ook is de app minder spammy, want reacties op streams worden standaard niet meer op Twitter geplaatst.

Nieuwe 'wie te volgen' suggesties naast het leaderboard.
Nieuwe ‘wie te volgen’ suggesties naast het leaderboard.

De functies om streams de plannen zijn ook verbeterd. Je kunt je alvast abonneren op geplande streams en deze ook naar je vrienden retweeten. Meer volgers op Meerkat nodig? Met een nieuwe knop deel je snel een link naar je profiel op Twitter.

Met de update kruipt Meerkat op gebied van functionaliteit dichter tegen Twitter’s Periscope aan. Eerder schreven we al een vergelijking tussen Meerkat en Periscope. Met minder Twitterspam en een makkelijkere manier om mede-meerkatters te vinden, behoudt de Meerkat zijn voorsprong.

1*RPh0ahf-RlFAM4AwLCYKKw
Op geplande streams abonneren en een link naar je profiel delen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  erwin33

  Ik merk dat Periscope vooral in de states het heel goed doet als ik zo alle videostreampjes zo bekijk. Verder is het jammer dat er nog geen Nederlandse versie van de app is, en dat hij niet, of niet kan selecteren op lokatie zodat je b.v. alleen videostreamers uit Nederland kan zien of Europa. Het is nu erg druk met op poppende streams vanuit de hele wereld waardoor het erg chaotisch oogt.
  Voor de rest doet die doorlink van Twitter als er een stream gestart het is niet goed, je zou eigenlijk gelijk een Twitter berichtje moeten krijgen als er een volger start met streamen maar dat lukt nog niet erg goed. Verder zou je hetzelfde via de browser via je Mac moeten kunnen zien van wat je op de app op je telefoon ziet, behalvde de functie om te streamen dan.
  Het zou samen met Twitter een wat meer een eenheid moeten vormen, nu zijn het vaak twee totaal verschillende dingen.

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  om nog maar te zwijgen over de ‘Easter Egg’ in Meerkat :
  druk 5 secondes op het logo van het beestje en hij kijkt naar links in plaats van rechts.
  Scroll nu naar beneden en er staan streams open om te kijken…