Vanaf vandaag zelfscannen met Appie-app

Raymon op 11 maart 2015 27 reacties Laatste door KarelWillem

Grootgrutter Albert Heijn is gestart met mobiel zelfscannen van boodschappen. In alle winkels waar je kunt zelfscannen met de handscanner kun je vanaf nu ook zelfscannen met de Appie-app. Betalen gaat via de betaalpalen die ook bij de handscanners worden gebruikt.

Om te zelfscannen dien je de laatste versie van de Appie-app voor iOS of Android te hebben en in de winkel verbinding te maken met het Wi-Fi netwerk. Na het scannen van je bonuskaart kan je direct aan de slag.

Bonusaanbiedingen worden direct verrekend en na het afrekenen krijg je een code op je scherm om de poortjes van de zelfscan-uitgang te openen. De lancering van mobiel zelfscannen wordt gevierd met een gratis keycord met telefoonhouder voor de eerste 500 mobiele zelfscanners.

Checken of een winkel bij jou in de buurt de mogelijkheid tot zelfscannen heeft? Alle 200 locaties staan op de kaart bij AH.nl.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

27 reacties

Profielfoto

Da Vinci op 11 maart 2015

Oud nieuws, zelfscannen doe ik al jaren met een App van de Albert Heijn. Weliswaar met een andere app van de AH…

Profielfoto

occov op 11 maart 2015

Vet!

Profielfoto

ibla op 11 maart 2015

@DaVinci, in Eindhoven zeker? Dat was de pilot. Nu landelijke uitrol. Dat is dus nieuws.

Profielfoto

koen op 11 maart 2015

Appie-App, bekt lekker!

Profielfoto

baz84 op 11 maart 2015

1. Je moet verplicht op hun WiFi
2. Ik moet mijn dure telefoon hiervoor gaan gebruiken zodat zij geen kosten meer hebben aan de handscanners
3. Voegt niks toe zo lang je niet direct kan betalen
4. Waarom ook niet in kleinere vestigingen? Als ze toch geen nieuwe scanners hoeven te kopen.

Profielfoto

vandenbroeke op 11 maart 2015

En van wie krijg ik dan mijn moestuintjes, of moet ik die ook zelf ergens pakken?

Profielfoto

Afroman op 11 maart 2015

Wordt een beetje zoals de Franse Politie. In Frankrijk moet je verplicht een dranktester bij je hebben, mag je geen flitsmeister hebben en je moet ook nog eens van die hesjes in je auto hebben. Allemaal taken van de politie lijkt me. Ik vind ook dat ik dan andere mensen mag bekeuren.

Moet ik binnenkort bij de Albert Heijn ook nog zelf de schappen vullen?

Profielfoto

JeremyvanVliet op 11 maart 2015

Ik vind het helemaal te gek!
Als ze slim zijn maken ze er goed gebruik van door b.v. de pastasaus te laten zien op et moment dat je een pakje pasta scant.

Wel vervelend als je gebeld wordt door iemand en je bent druk aan het scannen… “Yo, ik bel je later je belt me op mijn handscanner”…

Profielfoto

GodzillaPresley op 11 maart 2015

Afroman, je verwart verplichtingen (de Franse wet) met vrijwillige extra keuzes in je boodschappengedrag. Twee totaal verschillende dingen.

Ik vind dit een superinitiatief. Die dure telefoon heb ik al, laat ik hem dan ook maar meteen voor zoveel mogelijk dingen gebruiken.

Profielfoto

MrJvG op 11 maart 2015

2. Ik moet mijn dure telefoon hiervoor gaan gebruiken zodat zij geen kosten meer hebben aan de handscanners
3. Voegt niks toe zo lang je niet direct kan betalen

De handscanner geeft niet mijn boodschappenlijst weer die ik in de Appie App maak voordat ik boodschappen ga doen. Dat gebeurd nu wel als ik ga scannen met m’n iPhone.
Voorheen was het vaak zo dat of m’n iPhone of de handscanner op de vloer beland.

En punt 3. Hoe wil je direct betalen via de Appie App? Via iDEAL?
Dat zal echt wel de volgende stap worden zodra Apple Pay beschikbaar is.

vandenbroeke
En van wie krijg ik dan mijn moestuintjes, of moet ik die ook zelf ergens pakken?

Die haal je bij een loket af. Ook koopzegels kun je daar eventueel bijkopen.

Profielfoto

KarelWillem op 11 maart 2015

Sinds gisteren zelfs.
Want bij de meeste AH’s werkte het daar meestal al.

Ik heb het net gebruikt. En het voelt gewoon net wat sneller aan allemaal.
Ik vind het handig. Nu nog even een betaalmethode verzinnen zonder die betaalpaal, en we zijn helemaal blij.

Profielfoto

Myquandro op 11 maart 2015

Ik heb de app nog niet gebruikt, maar dit lijkt me erg handig en geeft een aantal nieuwe mogelijkheden. Wat mij vooral een uitkomst lijkt is als ze dit combineren met een boodschappenlijstje dat je dan thuis maakt en zodra je het product in de winkel scant wordt deze gemarkeerd als “voltooid” oid. en aangezien de app verbonden is met de winkel kan deze ook meteen aangeven welke andere boodschappen die je wilt kopen in het pad te vinden zijn waar je dan loopt (op basis van het zojuist gescande artikel).

Profielfoto

john1979 op 11 maart 2015

Ik gebruik de app hier in Haarlem al maanden. Moet zeggen dat het super werkt. Vaak staan een hele rijen bij de kassa en ik ben binnen drie tellen klaar bij die betaalpalen. De AH op het Soendaplein in Haarlem was ook een van de eerste waar het mogelijk was.

Profielfoto

Tjerker op 11 maart 2015

Zelfscannen met de apple watch, is dat niet wat?

Profielfoto

Saaihead op 11 maart 2015

Voor iedereen die het belachelijk vindt om zelf artikelen te scannen: ga dan lekker met je karretje in een rij voor de kassa staan. Deze blijven gewoon beschikbaar. Dan betaal ik gewoon bij een betaalpaal zonder in een rij te hoeven staan. Ieder zijn ding. ;)

Profielfoto

Col op 11 maart 2015

Inderdaad allemaal leuk. We houden met zijn allen allemaal van die nieuwe technieken, anders zaten we hier niet op dit forum.
Maar laten we nu eens stil staan bij de werkgelegenheid. Hoeveel banen gaat dit speeltje nu weer kosten? En het is geen eigenbelang waarom ik dit schrijf, ik werk niet bij AH. Maar denk je dat deze kruidenier dit introduceert omdat hij gek is op gadgets? Of dat meneer AH thuis zat te denken: hoe kan ik iets leuks doen voor mijn Apple-klanten?
Bij ons in de supermarkt hadden ze enkele jaren geleden ook zo’n systeem gelanceerd. Je moest geen caissière meer passeren, gewoon alles zelf doen. Resultaat: maar drie bemande kassa’s meer en wachtende rijen voor de ‘betaalpalen’. DE VOORUITGANG

Profielfoto

DaveFlash op 12 maart 2015

Nou ik wacht wel tot Jumbo dit ook gaat uitrollen in hun app, die hebben namelijk al jaren net als Albert Heijn in een (groot) aantal van hun filialen ook de bekende handscanners (die overigens van het zelfde merk en type zijn als die door AH worden gebruikt).

En in plaats van zelf te moeten afrekenen & de bon moet scannen bij een of ander poortje, is er bij de meeste zelf-scan Jumbo’s een of meerdere aparte zelf scan kassa’s, waar je bij een medewerker moet afrekenen, en bij jumbo kan dit óók met contant geld, naast pinnen.

Daarnaast is het fijn dat men bij Jumbo nog voor de menselijke maat kiest, en tevens ook het “niet-scannen van producten maar wel mee nemen” bij zelf-scannen (lees: stelen) van producten bemoeilijkt door een willekeurige tassen controle uit te voeren, waarbij de medewerker van het zelf scan systeem de opdracht krijgt een x-aantal producten te her-scannen om te bevestigen dat er geen producten/items/aantallen worden overgeslagen…. of (extra) mee gesmokkeld… Dus ik zeg, Jumbo… kom er maar in.

(…) Nu nog even een betaalmethode verzinnen zonder die betaalpaal, en we zijn helemaal blij.

Volgens mij heb je nog niet de andere comments gelezen, want men zij het al eerder.. Dus hier in de herhaling: iDeal en Apple Pay, Google Wallet* en Samsung NFC/Pay… KOM ER MAAR IN!

(…) Of dat meneer AH thuis zat te denken: hoe kan ik iets leuks doen voor mijn Apple-klanten? (…)

Heb jij uberhaupt niet die video bekeken? Ik zie toch duidelijk halverwege de video een andere klant met een Samsung gedrocht lopen te scannen met de Android-versie van de AH-app… dus dat het iets is exclusiefs voor Apple-klanten is.. uhm.. NEE!

(* OF wordt dat nu Android Pay??)

Profielfoto

App-ie op 12 maart 2015

Somebody call my name?

Profielfoto

maessam op 12 maart 2015

Het is inderdaad veel sneller want je moet je Bonuskaart maar 1x scannen en daarna nooit meer, kan je direct aan de slag.
Ook de barcodescanner is supersnel, hij heeft de code sneller gescand dan ik hem gevonden heb.

Ik ben er ook zeker van dat betalen via de app in de toekomst mogelijk wordt, als je afgerekend hebt komt er nu ook al een code op dat je met je telefoon naar buiten kan…

Profielfoto

Yosemite op 12 maart 2015

Zelfscannen bij de Appie is echt ideaal. Je kunt je boodschappen meteen in je tas/krat doen en hoeft niks meer op een lopende band te leggen en afrekenen gaat super snel. Snap echt niet dat de meerderheid van de klanten nog steeds lekker in de rij bij de kassa gaat staan. Ga de App zeker een keer in de praktijk testen om te zien of het fijner werkt dan zo’n handscanners.

Profielfoto

puccini op 12 maart 2015

Het is gewoon een ordinaire bezuinigings-operatie van AH niet meer en niet minder.
En denk nou echt niet dat ze dit voor hun klanten doen hoor !

Profielfoto

hatolex op 12 maart 2015

@puccini,

wat maakt het uit waarom ze het doen, het gaat er toch om wat de klant ervaart.

En die lijkt positief.

Profielfoto

Avus op 12 maart 2015

Ik gebruik de zelfscan van AH al jaren en dat bevalt prima. Ik heb het geprobeerd met mijn iPhone 6plus maar vind het niet handig om de hele tijd met de iPhone in de hand te lopen en doordat de scanknop op de verkeerde plaats zit is die bijna niet met één hand te bedienen. Je moet namelijk iedere keer op deze knop drukken om een artikel te scannen. Dit is een nadeel van een zo grote iPhone denk ik. Verder werkt de app prima, alles doet het maar toch ga ik hem niet gebruiken en neem fijn de handscanner van de winkel dan heb je twee handen vrij om te winkelen en dat is toch handiger.

Profielfoto

The Jesus op 12 maart 2015

Dat wordt dan nog makkelijker de AH leegjatten.

http://nos.nl/artikel/2013754-zelfscan-kassa-lokt-diefstal-uit.html

Profielfoto

nilmedia op 12 maart 2015

Werkt dit ook in de Belgische vestigingen?

Profielfoto

Maikelw op 13 maart 2015

Verwacht wel ’n korting als ik dan toch alles zelf doe, maar geinig dat het kan.

Profielfoto

KarelWillem op 13 maart 2015

Er is maar één nadeel van deze manier van winkelen; mijn zwarte geld wit wassen werkt niet op deze manier.

Ik ben wel eens met de scanner naar de balie gelopen, en heb daar contant afgerekend. Maar dat vinden ze niet leuk.:)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?