Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 maart 2015

Tim Cook wil zijn hele fortuin aan goede doelen doneren

Over wijlen Steve Jobs was bekend dat hij niet graag publiek over doneren aan goede doelen sprak. Bij Tim Cook is dat anders, de opvolger van Jobs wil de wereld graag verbeteren en spreekt zich graag publiek uit over maat­schappelijke thema’s.

Het blijft niet bij woorden. In een persoonlijk gesprek met Fortune reporter Adam Lashinsky onthult de Apple-CEO dat hij uiteindelijk zijn hele fortuin aan goede doelen wil doneren. Ook heeft hij de toekomstige studie van zijn 10-jarige neefje alvast gefinancierd.

Voorheen was weinig over zijn filantropische plannen bekend, we wisten alleen dat hij zich inzette voor het milieu, gelijkheid op de werkvloer en rechten voor minderheden. Hij doet dat uit eigen overtuiging:

“I’m not running for office. I don’t need your vote. I have to feel myself doing what’s right. If I’m the arbiter of that.”

Het totale vermogen van Tim Cook wordt momenteel op 800 miljoen dollar geschat. Naar eigen zeggen is de Apple-CEO reeds begonnen met de uitgifte van verborgen donaties. Ook andere kopstukken uit de techwereld hebben via The Giving Pledge inmiddels gezegd minstens de helft van hun vermogen te doneren aan goede doelen en projecten in ontwikkelingslanden.

Het hele interview (5000 woorden) gaat over veel meer dan filantropische plannen. Uiteraard komt de Apple Watch aan bod, maar ook over de nieuwe Apple Campus, de coming uit van Cook en de problemen rondom de failliete saffierfabriek die schermen voor de iPhone 6 zou gaan leveren.

Reageer op artikel:
Tim Cook wil zijn hele fortuin aan goede doelen doneren
Sluiten