Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 maart 2015

Teken op het MacBook-trackpad met Inklet

Met een stylus of vinger op het trackpad van een MacBook tekenen klinkt vreemd. Toch maakt het nieuwe drukgevoelige trackpad van de 12-inch MacBook en 13-inch Retina MacBook Pro het vrij nauwkeurig mogelijk. Inklet heeft er een plugin voor gemaakt.

Het bedrijf maakt al langer software die het trackpad van je MacBook als tekentablet laat gebruiken. Door de drukgevoelige Force Touch-techniek gaat dat nu net zo goed als op een echte tekentablet, claimt Inklet. De plugin werkt met alle bekende grafische software.

Inklet werkt zowel met je vinger als met een optioneel bijgeleverde stylus. Namate je harder drukt, teken je een dikkere lijn. De software is compatibel met onder andere Pixelmator, Aperture, Lightroom, Photoshop en Illustrator.

Of het een echte tekentablet kan vervangen laten we in het midden, maar dit toont wel de mogelijkheden die Force Touch met zich meebrengt. De nieuwe drukgevoelige techniek zit ook in het scherm van de Apple Watch, maar op een iPad wordt het pas echt interessant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Teken op het MacBook-trackpad met Inklet
Sluiten