Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 5 maart 2015

Specs vernieuwde MacBook Air gelekt

De MacBook Air is sinds april vorig jaar niet meer vernieuwd, maar er zit iets in het vat. Op het forum van de Chinese website Feng zijn screenshots geplaatst van wat een onaan­gekondigde 13-inch MacBook Air zou zijn. Vers uit de fabriek van Foxconn.

Te zien is dat de MacBook Air een hardwarematige vernieuwing krijgt. Apple stapt over de op de nieuwste Intel Broadwell-chips. Dat zorgt voor betere prestaties en minder energieverbruik. Ook de grafische chip is krachtiger.

De vernieuwde MacBook Air beschikt over een Intel Core i5 5250U-processor op 1,6 GHz met Intel HD 6000 Graphics. De huidige MacBook Air heeft een Intel Core i5-4260U op 1,4 GHz met Intel HD 5000 Graphics.

Het scherm is nog steeds 13-inch (een 11-inch model wordt ook verwacht) met een resolutie van 1440 x 900 pixels. De accu is iets groter, namelijk 7422 mAh in plaats van 6988 mAh. Gaan we op naar 14 uur accuduur?

De getoonde MacBook Air beschikt over 256GB opslagcapaciteit, maar een bij de screenshots geplaatste tabel suggereert dat 128GB flashopslag en 4GB geheugen de standaard voor het instapmodel blijft.

Waarschijnlijk introduceert Apple de nieuwe 11- en 13-inch MacBook Air tijdens het Special Event van aanstaande maandag. Mogelijk wordt dan ook een vernieuwde MacBook Pro met Intel Broadwell-chip, en een 12-inch MacBook Air onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Specs vernieuwde MacBook Air gelekt
Sluiten