Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 2 maart 2015

Sandisk komt met eerste USB type C-stick

Sandisk denkt vooruit en heeft tijdens het Mobile World Congres in Barcelona alvast een USB-stick met USB type C-connector geïntroduceerd. Alvast handig voor bij de 12-inch MacBook Air die naar verluidt slechts over één USB type C-connector beschikt.

Met de Dual USB Drive 3C speelt Sandisk in op de verwachte vraag naar de nieuwe USB-standaard. De nieuwe USB-stick is voorzien van een type C-connector aan het ene uiteinde en USB 3.0 aan de andere kant. Voorlopig is de USB C-stick alleen met 32GB capaciteit beschikbaar.

Naast de verwachte 12-inch MacBook Air worden volgens Sandisk in de toekomst ook veel smartphones en tablets met USB 3.1-C uitgerust. Omdat de stick over zowel een traditionele als C-plug beschikt, kunnen bestanden snel tussen oude en nieuwe apparaten overgezet worden.

De stick komt in het tweede kwartaal wereldwijd op de markt. Vooralsnog is de vraagprijs is onbekend.

https://www.youtube.com/watch?v=c2QH39vKIHE

Vernieuwing

Naast de nieuwe USB type C-stick heeft Sandisk zijn iXpand Flash Drive met Lightning-connector vernieuwd. De stick die is ontworpen om foto’s en video’s van de iPhone of iPad snel over te dragen naar Mac of PC is nu ook met 128GB capaciteit verkrijgbaar. Voorheen was de maximale capaciteit 64GB.

De iXpand Sync app is vernieuwd met de mogelijkheid om foto’s, video’s en muziek direct vanaf het de drive af te spelen, inclusief bestandsformaten zoals AVI, MKV en WMV67. Ook is ondersteuning voor Touch ID toegevoegd.

De iXpand Sticks zijn volgende maand verkrijgbaar, de prijs varieert van €59,99 (16gb) tot €149,99 (128gb) In een eerder artikel op OMT lees je meer over iXpand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sandisk komt met eerste USB type C-stick
Sluiten