Sandisk komt met eerste USB type C-stick

5 reacties

Sandisk denkt vooruit en heeft tijdens het Mobile World Congres in Barcelona alvast een USB-stick met USB type C-connector geïntroduceerd. Alvast handig voor bij de 12-inch MacBook Air die naar verluidt slechts over één USB type C-connector beschikt.

Met de Dual USB Drive 3C speelt Sandisk in op de verwachte vraag naar de nieuwe USB-standaard. De nieuwe USB-stick is voorzien van een type C-connector aan het ene uiteinde en USB 3.0 aan de andere kant. Voorlopig is de USB C-stick alleen met 32GB capaciteit beschikbaar.

Naast de verwachte 12-inch MacBook Air worden volgens Sandisk in de toekomst ook veel smartphones en tablets met USB 3.1-C uitgerust. Omdat de stick over zowel een traditionele als C-plug beschikt, kunnen bestanden snel tussen oude en nieuwe apparaten overgezet worden.

De stick komt in het tweede kwartaal wereldwijd op de markt. Vooralsnog is de vraagprijs is onbekend.

https://www.youtube.com/watch?v=c2QH39vKIHE

Vernieuwing

Naast de nieuwe USB type C-stick heeft Sandisk zijn iXpand Flash Drive met Lightning-connector vernieuwd. De stick die is ontworpen om foto’s en video’s van de iPhone of iPad snel over te dragen naar Mac of PC is nu ook met 128GB capaciteit verkrijgbaar. Voorheen was de maximale capaciteit 64GB.

De iXpand Sync app is vernieuwd met de mogelijkheid om foto’s, video’s en muziek direct vanaf het de drive af te spelen, inclusief bestandsformaten zoals AVI, MKV en WMV67. Ook is ondersteuning voor Touch ID toegevoegd.

De iXpand Sticks zijn volgende maand verkrijgbaar, de prijs varieert van €59,99 (16gb) tot €149,99 (128gb) In een eerder artikel op OMT lees je meer over iXpand.
Sandisk iXpand-16x9

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  [zeurmodus aan]
  Ik kom er maar niet achter waarom ik niet begrijp hoe sommige spelfouten in de tekst ontstaan.

  gein­-toro-duceerd. (eerste zin) Niet kunnen vinden in het woordenboek.

  …[zeurmodus uit]

  Edit: Is al verbeterd.(y)

 • Profielfoto
  SvS

  Zet zeurmodus maar definitief uit. Thx Raymon voor nieuws.

 • Profielfoto
  Bman

  Raymon is een lekker efficiënte journalist die zo 10 artikelen per dag op de website pleurt. Laten we het daarop houden.

  Maar de spellings- en grammaticacheck bij de meeste tekstverwerkers zou niet misstaan.
  Groene boekje doorlezen ook niet overigens.

 • Profielfoto
  cmug

  Wat ik niet scherp krijg uit het bovenstaande schrijven of je ook media bestanden van je iMac kunt opslaan op de USB en dan kunt afspelen op je iPad. Voor iemand met kleine 16G iPad is zo’n optie aantrekkelijk n.l.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  http://www.onemorething.nl/2014/11/sandisk-komt-met-ixpand-usb-stick-voor-ios-apparaten/

  …Daarnaast kunnen er ook films op de stick gezet worden die met dezelfde app af te spelen zijn… …maar niet bruikbaar voor muziek en apps…