Reparatieprogramma iPhone 5-accu tot 2016 verlengd

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Het reparatie­programma voor niet goed presterende batterijen van de iPhone 5 is verlengd tot januari 2016. Aanvankelijk zou het programma 2 jaar na aankoopdatum van de iPhone of op 1 maart 2015 aflopen. Dat is nu de volledige drie jaar na aankoop.

Apple kondigde de verlening niet aan, maar heeft de speciaal hiervoor ingerichte pagina in stilte bijgewerkt. Checken of jouw iPhone 5 in aan­merking komt voor gratis vervanging van de accu? Vul hier het serienummer in. Dat vind je bij Instellingen > Algemeen > Info > Serienummer.

De vervanging kan plaatsvinden bij de Apple Store in Amsterdam, Haarlem of Den Haag, bij een Apple Authorized Service Provider of door contact op te nemen met de technische ondersteuning van Apple. Had je de batterij op eigen kosten vervangen, dan kun je bij Apple om terugbetaling vragen (mits je iPhone 5 onder deze regeling valt).

Er is ook een vervangingsprogramma voor de aan/uit-knop van de iPhone 5.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Mijn iPhone 5 viel niet binnen het programma. Heb via eBay een batterij met klussetje gekocht voor 8 dollar incl verzending. Had er door de prijs niet heel veel vertrouwen in maar iPhone is nu weer als nieuw.

 • Profielfoto
  silvercircle

  Bij komt er op dat mijn batterij al vervangen is.
  Ik heb hem nochtans nieuw gekocht en nooit de batterij laten vervangen.
  Toch vreemd.

 • Profielfoto
  nebilem

  Wellicht heb je een latere versie.

 • Profielfoto
  District

  Mijn iPhone kwam in aanmerking voor dit programma. Terecht ook, gezien die vanaf het begin af aan al bijzonder warm werd. Speciaal voor naar Amsterdam gereisd. Met 10 minuten stond ik weer buiten. Mijn iPhone had een “deukje in de rand, waardoor de reparatie niet uitgevoerd kon worden”. Maar ik mocht wel een gereviseerd model kopen voor €250. Ik heb bedankt. Voor mensen die een deukje in hun rand hebben, bespaar je de moeite!

 • Profielfoto
  remart

  Ik heb de batterij vorige maand laten vervangen. Duurde 4 dagen, maar was het zeker waard, batterij is veel en veel beter nu. Zeker even laten doen als je iPhone ervoor in aanmerking komt.