Reparatieprogramma aan/uit-knop iPhone 5 verlengd

10 reacties

Nadat vrijdag bekend werd dat het vervang­ings­programma voor de accu van de iPhone 5 tot 2016 verlengd is, heeft Apple ook het reparatieprogramma voor weigerende aan/uit-knoppen op de iPhone 5 verlengd. Dit programma loopt nu ook tot 2016.

Het reparatieprogramma zorgt voor gratis vervanging van een defecte aan/uit-knop op de iPhone 5 die tot maart 2013 is gemaakt. Aanvankelijk zou dit programma op 1 maart 2015 stoppen, het is nu verlengd tot drie jaar na aankoopdatum of maart 2016.

Checken of je iPhone 5 in aan­merking komt voor gratis vervanging van de aan/uit-knop? Zoek het serienummer bij Instellingen > Algemeen > Info > Serienummer en vul dat bij Apple Support in.

De vervanging kan plaatsvinden bij de Apple Retail Store, bij een Apple Authorized Service Provider of door contact op te nemen met de technische ondersteuning van Apple. De knop op eigen kosten vervangen? dan krijg je een terugbetaling (mits je iPhone 5 onder deze regeling valt).
iPhone5_sleepwakebutton_loc_nl_GLOBAL_2x

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  JohnHenry

  valt de Stil/luid schakelaar hier ook onder ?

 • Profielfoto
  Pixeldude

  Mijn iPhone viel ook onder deze regeling. En de sluiter knop had het inderdaad begeven. Na een tijd lang Asisive touch gebruikt te hebben om mn iphone te locken toch maar gebeld. De barst in het scherm gooide echter roet in het eten. Deze moest namelijk ook vervangen worden. wat de reparatie al snel rond de € 300 (uit mn hoofd) zou brengen. Ben voor optie B gegaan en hem hier in Enschede afgegeven bij een bedrijf. € 160,- voor nieuw scherm en aan / uit knop:)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Zou m’n iPhone eigenlijk moeten laten maken onder deze regeling maar de knop doet het nog net, ben je hem weer een week kwijt…

 • Profielfoto
  Pixeldude

  Gijs Raggers [moderator] 5 minuten geleden
  Zou m’n iPhone eigenlijk moeten laten maken onder deze regeling maar de knop doet het nog net, ben je hem weer een week kwijt…

  Ik had hem in een half uurtje weer in mn handen.

 • Profielfoto
  mmww

  De Lightning Poort is ook een drama bij de iPhone 5! Die vervangen ze dan weer niet…

 • Profielfoto
  HJR

  paar weken geleden de batterij en de sluimerknop laten fixen bij apple store den haag….

  eerste hindernis: afspraak bij genius bar…. het is daar knetterdruk en even langs in den haag is er niet bij. moet online gebeuren.
  tweede hindernis: paar minuten te laat bij geniusbar (kudt logistiek in den haag) en ze kunnen je niet meer helpen.
  derde hindernis: tsja je lockknop doet het nog wel…. dus ik zeg, ja nu nog wel, maar hoe is het over een maand? hebben ze hem toch maar ingenomen.

  resultaat: 3 weken wachten en bericht dat ik de iphone op kan komen halen.
  krijg ik een hele nieuwe! of ik daarmee akkoord ging…. ehmmm tuurlijk!
  hadden ze de foon gesloopt bij de reparatie…. mooie meevaller dus.

  de geniusbar is echt verschrikkelijk! allemaal van die semi hippe mensen die met stomme kudt vragen komen (meestal software gerelateerd). eigenlijk zouden ze garantie-gevallen voorrang moeten geven!

  en ik wil de mogelijkheid om m’n meuk af te kunnen geven of op kunnen sturen. waarom moet ik persoonlijk contact?

 • Profielfoto
  yasinusta

  Die van mij heb ik bij een computerzaak in mijn buurt laten maken. Toen ik bij Apple store was hoorde ik dat mijn iPhone niet hieronder valt. Dus ik heb het voor maar 50 euro laten maken binnen enkele minuten zonder te wachten. Wie geïnteresseerd is kan hier kijken. https://computorium.nl/product/iphone-5-reparatie/iphone-5-aanuit-knop-flex-kabel/

  Ik vind het wel raar van Apple dat niet elke iPhone 5 in aanmerking komt.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Geen last van mijn sluimerknop doet het prima

 • Profielfoto
  Silvester

  Bij mij is de knop van de 4s stuk, is daar ook een reparatie regeling voor.
  En zo niet is dat kostbaar om te laten maken?

 • Profielfoto
  BabsL

  Bij mij was het ook de iPhone 4S. Gister maar een iPhone 5 refurbished besteld, is in de aanbieding voor € 279,-. Voor degene die geen reparatie willen: http://www.hiermetdiedeal.nl/a-38422887/aanbiedingen/iphone-5-zwart-16gb-refurbished/