Gratis beta Office for Mac 2016 beschikbaar

38 reacties

Na een gat van 5 jaar is de opvolger van Office for Mac 2011 eindelijk beschikbaar. Het gaat om een publieke betaversie van Office voor Mac 2016 die iedereen gratis kan testen. De nieuwste Office-versie vereist OS X 10.10 Yosemite en is daarvoor geoptimaliseerd.

Het kantoorpakket is nu volledig Retina en compatibel met de fullscreen modus van Yosemite. De publieke beta bestaat uit Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. De beta kan naast Office 2011 geïnstalleerd worden en in het Nederlands beschikbaar.

In Office for Mac 2016 doet een verbeterde ribbon-interface zijn intrede, het lijkt nu meer op de Windows-verise van Office. Daarnaast is de cloud volledig geïntegreerd. Zo is er ondersteuning voor OneDrive, OneDrive for Business en SharePoint. Dropbox volgt in een latere betaversie.
office-mac-preview

Dit is nieuw in Word 2016

In Word kunnen verschillende mensen tegelijkertijd in een document werken, dat noemt Microsoft co-authoring. Er is ook ondersteuning voor threaded comments. Het woordenboek is verbeterd en er is een nieuwe design-tab voor het vormgeven van documenten.

Dit is nieuw in Excel 2016

Gebruikers die regelmatig tussen Office op Windows en Mac switchen, zullen blij te horen zijn dat de sneltoetsen gelijk zijn getrokken tussen OS X en Windows. Dat wil zeggen dat je ctrl + shift in plaats van cmd + shift kunt gebruiken. Daarnaast is er nu autocomplete-functionaliteit, een editor om makkelijk formules op te stellen en een verbeterde grafiekweergave. Als laatste is printen van PDF-bestanden nu ook in Excel mogelijk.

Dit is nieuw in PowerPoint 2016

PowerPoint heeft een verbeterde presentatiemodus waarin de spreker de volgende dia en notities alvast te zien krijgt. Daarnaast zijn er nieuwe animaties en overgangen toegevoegd.

Beschikbaarheid

Outlook en OneNote 2016 waren al eerder beschikbaar op de Mac. Aan deze apps zijn nu weinig vernieuwingen gedaan. Office for Mac 2016 wordt in het tweede kwartaal verwacht. Tot die tijd blijven betaversies gratis te testen.

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  iHans

  Waarom bouwt Microsoft geen ondersteuning voor iCloud in Office for Mac?

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Dat is mooi! Ik ga ‘m zo even downloaden. Het is jammer dat iWork nog steeds zo veel limitaties kent, waardoor Office nog steeds een vereiste is. Voor mij dan ten minste.

  @hansdebakker

  Als je “On my Mac” aanklikt in het Save dialoog kan je alsnog bestanden in iCloud opslaan. Tegen de tijd dat Office:Mac 2016 daadwerkelijk te koop is zal deze functionaliteit zonder twijfel ingebouwd zijn, net als in de iOS apps. Deze komt dan ook onder “Add a Service” te staan (waar nu alleen OneDrive en SharePoint staan). Daarnaast is het natuurlijk helemaal niet zo gek dat zij hun eigen clouddienst pushen. Apple doet dat zelf net zo goed. Zelf gebruik ik heel graag OneDrive en maak ik totaal geen gebruik van mijn iCloud Drive.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Hij wordt hier gedownload met 40kb/sec. De Microsoft-servers zijn maar druk met al die nieuwsgierige Mac-gebruikers;-)

 • Profielfoto
  Bechris

  Niet te downloaden hahahahahahahahaha. Ik denk dat iedereen het wil downloaden! Nog 1 dag en 10 uur te gaan, word steeds meer. Nu is het al 1 dag en 16 uur. Downloadsnelheid ongeveer 5kbps

 • Profielfoto
  RoySimons96

  Doe mij maar iWork

 • Profielfoto
  LighScan

  In Office for Mac 2016 doet de ribbon-interface zijn intrede.

  De ribbon-interface is verbeterd, maar deed zijn intrede al in 2011 hoor.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Doe mij maar iWork

  Same here, krijg de kriebels van office. Nooit echt mee gewerkt (Sinds VMBO al op de mac).

  Office is overigens wel te vinden op m’n mac maar puur omdat ik het heel af en toe nodig ben om een bestand te kunnen openen. Maak alles verder gewoon in iWork. Desnoods voor de windows gebruikers maak ik van mijn eigen bestanden een .pdf als dat nodig is.

 • Profielfoto
  SimondeBoer

  En wat gebeurd er na de test-periode? – 365 dagen aan Microsoft betalen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @SimondeBoer: Jup, het blijft niet gratis. Waarschijnlijk wordt ’t alleen onderdeel van Office 365-abonnementen.

 • Profielfoto
  KeviS

  Wow… Extreem trage download, ik denk dat ik nog eventjes wacht met downloaden!

 • Profielfoto
  EnnoDG

  Iemand die hem al binnen heeft? kan die niet even een mega linkje aanmaken?

 • Profielfoto
  stannie66

  Ik heb hem al even binnen, nu naar mega aan het uploaden voor jullie;)

 • Profielfoto
  EnnoDG

  @stannie66 held!

 • Profielfoto
  robbinonline

  @stannie66 Top ik wacht met smart op je linkje!

 • Profielfoto
  David David

  Heb een torrent gevonden: magnet:?xt=urn:btih:432ea8f4452afd203be9ce7e25853be766134d0c&dn=OfficePreview.pkg&tr=udp%3A%2F%2Fopen.demonii.com%3A1337&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.coppersurfer.tk%3A6969&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.leechers-paradise.org%3A6969

  Liep met 5 minuten binnen…

 • Profielfoto
  Rubby

  @reindersfolmer Dankje! Hij loopt hier met 11 Mb/s binnen.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Wordt VBA meegeleverd?

 • Profielfoto
  i.am.will

  Ik moet zeggen dat na de update van afgelopen week van office 2011 het hele pakket veel sneller start…

 • Profielfoto
  Buzz

  Waarom bouwt Microsoft geen ondersteuning voor iCloud in Office for Mac?

  Om iCloud echt te integreren moeten ze gebruik maken van Apple’s iCloud APIs, en dat mag alleen bij software die in de Mac App Store wordt verkocht. Dan moeten ze aan een aantal andere voorwaarden voldoen (sandboxing, bijvoorbeeld) en ze moeten 30% van de opbrengst afstaan aan Apple. Logisch dus dat Microsoft de nadruk legt op OneDrive en niet op iCloud.

 • Profielfoto
  philipvg

  Het openen van Word 2016 duurt dubbel zo lang als het openen van Word 2011. (Hetzelfde voor Excel & PP)

  Ben ik de enige of is dit bij jullie ook?

 • Profielfoto
  Yosemite095

  Ik heb een gratis studentenvereniging Office 2011, krijg ik deze dan als gratis upgrade?

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Zo downloaden werkt fatsoenlijk (wget -c) (c staat voor continue (on time out)), via mijn NAS of via safari loopt steeds vast idd.

  Ziet er mooi uit die beta. Maar 1 probleem heb ik al gevonden. Als je meer dan 1 office programma open hebt dan gebruikt dat 2e programma enorm veel cpu idle.

  (bij 3 programma’s dus de laatste 2)

 • Profielfoto
  Odyssey

  Poor judgement van microsoft om office 2016 enkel voor Yosemite beschikbaar te stellen! Persoonlijk blijf ik liever nog even op Mavericks tot dat Yosemite volledig stabiel werkt met alle software die ik gebruik (qua muziek producing plugins kan dit wel tellen).

  Overigens, veel bedrijven, wat toch hun belangrijkste markt zou moeten zijn, gebruiken ook software die nog niet compatibel is met Yosemite. Ze negeren en laten hiermee doelbewust ongeveer de helft van hun klanten met oudere OSX versies in de kou staan. Anyway, couldn’t care less gezien 2011 versie nog prima werkt!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Download gaat als een speer (6Mb/s)…niks overbelaste server.
  Of…wil niemand meer Office….? ha, ha

 • Profielfoto
  csteelooper

  Wat ik hoop is dat de software ook als “stand-alone” beschikbaar komt, dus zonder een abonnement op Microsoft Office 365. Want ook al biedt dat voordelen, ik zit liever niet aan een abonnement vast voor softwaregebruik. Om die reden heb ik ook geen Adobe Audition meer :s

 • Profielfoto
  Buzz

  Vanochtend bleef ik ook steken bij 50 kb/s maar vanmiddag is het in 10 minuten gedownload van de Microsoft servers. Blijkbaar hebben ze een bottleneck opgelost.

  Poor judgement van microsoft om office 2016 enkel voor Yosemite beschikbaar te stellen! Overigens, veel bedrijven, wat toch hun belangrijkste markt zou moeten zijn, gebruiken ook software die nog niet compatibel is met Yosemite. Ze negeren en laten hiermee doelbewust ongeveer de helft van hun klanten met oudere OSX versies in de kou staan.

  Kom kom, zoveel software is er nu ook weer niet die niet compatible is met Yosemite (ik ken er geen een, ook geen audio plug-ins). Ik zou het eerder “poor judgement” van die andere software makers noemen, dat ze hun software na driekwart jaar nog steeds niet compatible hebben gemaakt, en ook van die bedrijven, dat ze na een jaar nog niet met Yosemite kunnen werken!

 • Profielfoto
  mvanalem

  iCloud is toch echt wel te gebruiken met Office 2016.
  Gewoon opslaan in map iCloud op je mac. Dan wordt het vanzelf zichtbaar op de andere device’s zoals je iPad.
  Het werkt voor een eerst beta niet echt slecht. Natuurlijk zitten er fouten in en is het vrij langzaam maar het meeste werkt echt wel zelfs in het Nederlands. Dat is al eens anders geweest.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik moet zeggen dat deze software er goed uitziet en prima werkt. Startup tijd van app kan beter en een paar bigs maar overall prima te doen. Ik gebruik vanaf nu deze beta versie voor dagelijjks gebruik. De Dropbox integratie zou mooi zijn maar niet essentieel. Ik ben ook voorstander van een losse versie zonder abonnement.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Laat lekker liggen, zie geen reden om dit soort software te gebruiken. Word was goed tot een bepaalde datum. Gebruik liever pages als ik uberhaupt een tekstverwerker nodig heb.

  Gebruik toch liever indesign.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Buzz_D +1! Dacht het al een hele tijd, maar je haalt me de woorden uit de mond!

  @StarDesign InDesign is geen tekstverwerker en leent zich derhalve minder goed voor het opstellen van een document. Als je InDesign al wil vergelijken met een Microsoft-product, dan moet je eigenlijk Publisher nemen als vergelijkingsmateriaal.
  Wat Pages betreft: prima programma maar kan nog steeds niet tippen aan wat Word qua functionaliteit biedt. Zelfs (of misschien júist) in deze laatste versie ontbreken nog teveel features die Word (maar bijvoorbeeld ook OpenOffice Writer) wel biedt. Als Pages eens écht een slag zou maken richting professionalisering, zou ik het graag weer vaker gaan gebruiken.

 • Profielfoto
  JaMaar

  Hoe de-installeer je de preview? Iemand enig idee?
  Volgens de instructies van Microsoft kan je de applicaties gewoon in de prullenbak gooien en dan zijn ze verwijderd
  Mooi niet dus
  Elke Excel file wordt nu geopend met de nieuwe preview versie (waarvan ik dus dacht dat ik die verwijderd had)

 • Profielfoto
  Nlson

  Wens je de preview naar de Prullenbak
  Gebruik de verwijderaar AppDelete

 • Profielfoto
  JaMaar

  Na de prullenbak geleegd te hebben en opnieuw opstarten zijn de beta office programma’s verwijderd
  Wel vreemd dat je eerst de prullenbak moet ledigen, je krijgt meestal een melding van “het programma bevindt zich in de prullenbak” als je het wil opstarten
  Maar goed: weg is weg

  Overigens hou ik toch maar bij iWork’s voor alledaags gebruik en Microsoft office 2008 voor evt. compatibiliteitsproblemen

 • Profielfoto
  Johnyw

  Nu ja, ik krijg dit als ik outlook wil testen, alle andere onderdelen lopen wel goed:

 • Profielfoto
  Moltie

  Het ziet er mooi uit, maar nog behoorlijk buggy. Niet voor niets een beta natuurlijk, maar ik ga toch maar weer op de 2011 versie werken.

 • Profielfoto
  robbarentsen

  Recentelijk de nieuwe Beta geïnstalleerd om mee te testen op mijn Macbook Pro (8Gb intern, intel Core i5 2,5 Ghz . Nu 2 weken verder heb Office 2011 weer geïnstalleerd.

  De nieuwste Office versie ziet er op het eerste gezicht mooi en gebruikersvriendelijk uit.
  In het gebruik voelt het allemaal goed en vertrouwd aan. Sommige functies ontbreken nog of zijn in ontwikkeling.
  Wat als snel helder werd is dat de nieuwste versie enorm traag werkt. Het oprennen van bestanden, het aanpassen van teksten, het wisselen tussen documenten, met toenemende mate kreeg ik de ronddraaiende regenboog in beeld. Ook het spontaan afsluiten van Word, Powerpoint, Excel of Outlook kwam veelvuldig. De eerste week was het nog enigszins acceptabel. Na 1 week heb ik Yosemite opnieuw geïnstalleerd en alle overtollige programma’s verwijderd om de prestaties te verbeteren. Het drama werd alleen maar groter.
  De functionaliteit en lay-out zijn echt een pre maar de instabiliteit bij eenvoudige zaken (bv het plakken van een briefkenmerk in het vakje bestandsnaam met als gevolg een spontane reboot van word/excel) geeft mij toch te denken. Ik denk dat MicroSoft nog erg veel werk heeft en zal mij zeker niet meer aanmelden als early adopter of beta tester. Werk nu sinds een dag weer met good old office 2011, wat een verademing.

  Ik wens de beta testers veel sterkte en vasthoudendheid.

 • Profielfoto
  bupaul

  Naast Apple eigen, gratis, programma’s als Pages, Numbers en Keynote heb je ook nog het open source Libre Office, eveneens gratis.
  Je hoeft dan toch geen Microsoft programma meer te kopen.
  Ik doe al jaren niets meer met office, heb nog wel 2011 op m’n mac maar zie er de toegevoegde waarde niet meer van in.
  Vertellen jullie me maar waarom ik voor Microsoft Office moet kiezen en wat daar dan zo onmisbaar is.
  Een van de beste opmaak programma’s is overigens Indesign van Adobe of Quark Xpress.
  Helaas zijn dit dure maar proffesionele programma’s.
  Als je dan toch iets echt mooi wil maken heb je niet veel keuze.