Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 maart 2015

Gratis beta Office for Mac 2016 beschikbaar

Na een gat van 5 jaar is de opvolger van Office for Mac 2011 eindelijk beschikbaar. Het gaat om een publieke betaversie van Office voor Mac 2016 die iedereen gratis kan testen. De nieuwste Office-versie vereist OS X 10.10 Yosemite en is daarvoor geoptimaliseerd.

Het kantoorpakket is nu volledig Retina en compatibel met de fullscreen modus van Yosemite. De publieke beta bestaat uit Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. De beta kan naast Office 2011 geïnstalleerd worden en in het Nederlands beschikbaar.

In Office for Mac 2016 doet een verbeterde ribbon-interface zijn intrede, het lijkt nu meer op de Windows-verise van Office. Daarnaast is de cloud volledig geïntegreerd. Zo is er ondersteuning voor OneDrive, OneDrive for Business en SharePoint. Dropbox volgt in een latere betaversie.

Dit is nieuw in Word 2016

In Word kunnen verschillende mensen tegelijkertijd in een document werken, dat noemt Microsoft co-authoring. Er is ook ondersteuning voor threaded comments. Het woordenboek is verbeterd en er is een nieuwe design-tab voor het vormgeven van documenten.

Dit is nieuw in Excel 2016

Gebruikers die regelmatig tussen Office op Windows en Mac switchen, zullen blij te horen zijn dat de sneltoetsen gelijk zijn getrokken tussen OS X en Windows. Dat wil zeggen dat je ctrl + shift in plaats van cmd + shift kunt gebruiken. Daarnaast is er nu autocomplete-functionaliteit, een editor om makkelijk formules op te stellen en een verbeterde grafiekweergave. Als laatste is printen van PDF-bestanden nu ook in Excel mogelijk.

Dit is nieuw in PowerPoint 2016

PowerPoint heeft een verbeterde presentatiemodus waarin de spreker de volgende dia en notities alvast te zien krijgt. Daarnaast zijn er nieuwe animaties en overgangen toegevoegd.

Beschikbaarheid

Outlook en OneNote 2016 waren al eerder beschikbaar op de Mac. Aan deze apps zijn nu weinig vernieuwingen gedaan. Office for Mac 2016 wordt in het tweede kwartaal verwacht. Tot die tijd blijven betaversies gratis te testen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis beta Office for Mac 2016 beschikbaar
Sluiten