Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 maart 2015

Prijzen, specs en beschikbaarheid Apple Watch onthuld

Tijdens het Spring Forward evenement heeft Apple CEO Tim Cook nieuwe details over de accuduur, prijzen en beschikbaarheid van de Apple Watch uit de doeken gedaan. We weten nu vrijwel alles over het horloge dat vanaf 24 april in Europa (maar niet in Nederland) verkrijgbaar zal zijn vanaf € 399.

Accuduur: 18 uur of ‘deze hele dag’

Tim Cook had er al eerder naar gehint, maar nu is het officieel. Bij gemiddeld gebruik gaat de accu van de Apple Watch 18 uur mee. Apple noemt het all-day battery life. Opladen gaat middels een nieuwe variant van Apple’s MagSafe-techniek die met inductie werkt.

Waterbestendig? Dompeldicht

Apple Watch is waterbestendig volgens de IPX7-standaard, maar niet waterproof. Apple zegt zegt dat je handen wassen, zweten en door de regen lopen geen probleem is. IPX7 wil zeggen dat het apparaat bestendig is tegen volledig besproeien en onderdompelen tot 1 meter diep.

Toch is het niet aan te raden om met de Watch te gaan zwemmen, douchen zou geen probleem moeten zijn.

Beschikbaarheid in Europa en Nederland

Pre-orders in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, de UK en VS gaan op 10 april open. De Apple Watch kan dan ook op afspraak worden uitgeprobeerd in de Apple Store.

Vanaf 24 april is Apple Watch online of met een reservering verkrijgbaar in de Apple Store in bovengenoemde landen. Over Nederland zijn geen mededelingen gedaan, we moeten waarschijnlijk nog twee weken wachten.

Ook pop-up stores en shop-in-shops

Naast de Apple, is de Apple Watch vanaf 10 april ook te bekijken en proberen bij Galeries Lafayette in Parijs, Isetan in Tokio en Selfridges in Londen.
Vanaf 24 april is de Apple Watch ook verkrijgbaar bij shop-in-shops en bij winkels in grote steden over de hele wereld, waaronder Colette in Parijs, Dover Street Market in Londen en The Corner in Berlijn.

Prijzen: drie edities van € 399 tot € 18.000

Apple Watch is verkrijgbaar in twee maten: 38 mm en 42 mm. Bovendien zijn er drie verschillende collecties: Apple Watch Sport, Apple Watch en Apple Watch Edition. De Sport-watch is het goedkoopst en te koop vanaf 399 euro, de Edition met 18 kaart goud is vanaf 11.000 euro verkrijgbaar.

  • Apple Watch Sport: Vanaf € 399 (38mm) / €449 (42mm)
  • Apple Watch: Vanaf € 649 (38mm) / €699 (42mm)
  • Apple Watch Edition: Vanaf € 11.000 (38mm) / € 13.000 (42mm)

De vermelde prijzen zijn met het goedkoopste rubberen bandje. Afhankelijk van het bandje kan de prijs nog oplopen. Op de Duitse Apple Website zijn alle prijzen te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prijzen, specs en beschikbaarheid Apple Watch onthuld
Sluiten