Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 3 maart 2015

Pebble verrast met stalen versie van nieuwe smartwatch

Pebble heeft een nieuwe versie van zijn vorige week geïntroduceerde Pebble Time smart­watch aangekondigd. De Pebble Time Steel is een luxe uitvoering van het horloge. De Time Steel richt zich op zakelijke gebruikers en heeft een grotere accucapaciteit.

De Time Steel heeft een behuizing van roestvrij staal en wordt standaard geleverd met een bandje van leer en roestvrij staal. Door de grotere accu gaat de nieuwe stalen Pebble 10 in plaats van 7 dagen op accu mee. Technisch is het horloge gelijk aan de reguliere Pebble Time.

Het stalen horloge komt in de varianten: zwart, zilver en goud. Allemaal met bijpassende bandjes. Pebble Time Steel is via Kickstarter te reserveren voor 250 dollar (normaal 299 dollar). De reguliere, plastic Pebble Time kost 179 dollar op Kickstarter (normaal 199 dollar). Time Steel wordt iets later dan de plastic Pebble geleverd, namelijk in juni van dit jaar.

Pebble lanceerde de Pebble Time een week geleden op Kickstarter. Binnen no-time wist de nieuwe smartwatch uit bekende stal miljoenen dollars op te halen. Wie al een Pebble Time gereserveerd heeft, kan upgraden naar een Time Steel zonder early bird-voordelen te verliezen.


Naast de stalen smartwatch heeft de fabrikant ook smartstraps geïntroduceerd. Hiermee kunnen extra functies in een horlogebandje verwerkt worden. Denk aan kleine LEDs, een NFC-chip of nog meer accu. Het ontwerp van de bandjes is open zodat accesoiremakers en hobbyisten eigen bandjes met extra functionaliteit kunnen maken.

Is dit een waardige concurrent voor de Apple Watch? Na het Apple Special Event van 9 maart weten we de stand van zaken definitief.

Reageer op artikel:
Pebble verrast met stalen versie van nieuwe smartwatch
Sluiten