Pebble verrast met stalen versie van nieuwe smartwatch

14 reacties

Pebble heeft een nieuwe versie van zijn vorige week geïntroduceerde Pebble Time smart­watch aangekondigd. De Pebble Time Steel is een luxe uitvoering van het horloge. De Time Steel richt zich op zakelijke gebruikers en heeft een grotere accucapaciteit.

De Time Steel heeft een behuizing van roestvrij staal en wordt standaard geleverd met een bandje van leer en roestvrij staal. Door de grotere accu gaat de nieuwe stalen Pebble 10 in plaats van 7 dagen op accu mee. Technisch is het horloge gelijk aan de reguliere Pebble Time.

Het stalen horloge komt in de varianten: zwart, zilver en goud. Allemaal met bijpassende bandjes. Pebble Time Steel is via Kickstarter te reserveren voor 250 dollar (normaal 299 dollar). De reguliere, plastic Pebble Time kost 179 dollar op Kickstarter (normaal 199 dollar). Time Steel wordt iets later dan de plastic Pebble geleverd, namelijk in juni van dit jaar.
time-steel-16x9
Pebble lanceerde de Pebble Time een week geleden op Kickstarter. Binnen no-time wist de nieuwe smartwatch uit bekende stal miljoenen dollars op te halen. Wie al een Pebble Time gereserveerd heeft, kan upgraden naar een Time Steel zonder early bird-voordelen te verliezen.


Naast de stalen smartwatch heeft de fabrikant ook smartstraps geïntroduceerd. Hiermee kunnen extra functies in een horlogebandje verwerkt worden. Denk aan kleine LEDs, een NFC-chip of nog meer accu. Het ontwerp van de bandjes is open zodat accesoiremakers en hobbyisten eigen bandjes met extra functionaliteit kunnen maken.

Is dit een waardige concurrent voor de Apple Watch? Na het Apple Special Event van 9 maart weten we de stand van zaken definitief.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Martin1610

  Cool!! My ff snel de bestelling aanpassen

 • Profielfoto
  sunapple

  Áls ik een Pebble zou kopen zou het wel zo’n steel versie zijn denk ik. Lijkt mij toch wat meer ‘sierraad’ dan de plastic versie en dus zijn geld en het dragen waard.

  Maar goed, ik draag geen horloges en zie de smartwatch nog niet heel nuttig zijn in mijn dagelijks leven. Meer een handigheid dan een noodzaak. Dan wacht ik liever de Apple Watch af.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ze worden steeds mooier.
  Jammer van die – veel te brede – rand.

 • Profielfoto
  Rickje

  Dat is… 10x zo lang als het horloge van Apple!:cool:

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Iedere vergelijking met Apple levert omzet op. Slim. Ik vind het een poor mans Apple Watch.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  whoops hahahah geweldig!

 • Profielfoto
  dkoel

  @Gijs Raggers We weten nog heel weinig van de Apple watch. Wie weet vallen de features van Apple wel dusdanig tegen dat men daar geen € 350,– of meer voor over heeft.

  Persoonlijk vind ik bij de Steel dat ze de bezel degelijk in het design verwerkt hebben. Uiteraard wacht ik ook op de Apple Watch, maar Pebble heeft wat mij betreft een streepje voor op alle huidige smartwatches.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk dat Apple het nog moelijk gaat krijgen met de vele alternatieven.
  Alleen jammer van Pebble dat het er NET even te dik bovenop ligt waar de inspiratie vandaan komt.

  Maar wat de navigatie van de Pebble time aan gaat vind ik het een logischer en slimmere aanpak dan de Apple Watch. Ook de extra functionaliteit door middel van verwisselbare bandjes waar weer extra tech in zit zoals extra accu is een vernuftige oplossing.

 • Profielfoto
  Niels

  Prachtig horloge, niet bepaald onder de indruk van de functionaliteiten en interface.

  De keuze zal voor mij tussen de Apple Watch en de Huawei Watch zijn:

  – Qua design ga ik toch echt voor de Huawei Watch. Ik zie deze smartwatch zo mijn ouderwetse horloge vervangen. Uiteraard is de voorwaarde dat Android wear officiële ondersteuning voor iOS gaat bieden (de huidige hack die erop gevonden is, blijft me toch net een beetje te ingewikkeld en beperkt).

  – Qua functionaliteit is de keuze natuurlijk tegenovergesteld, dan wordt het de Apple Watch. Echter, dan wacht ik liever een jaar tot een 2e (doorontwikkelde) versie. De dikte en accuduur, cq beperkt aantal sensoren zie ik toch al een soort van beta versie. Net als bij de eerste iPhone en iPad gaat het nog even tijd kosten voor Apple om een volledig ontwikkeld product te leveren.

 • Profielfoto
  Usain

  Tering wat een zwarte rand om het scherm. Net een Apple Watch rip-off.

 • Profielfoto
  Martin1610

  Wat ze hebben gedaan met de aanpasbare banden vind ik wel heel slim zou zomaar kunnen dat je makkelijk extra functies kunt toevoegen aan je pebble. Ps die houde versie lijkt inderdaad wel heel veel op die van Apple

 • Profielfoto
  LT Barclay

  250 dollar is nog te duur. Met shippingskosten is dat al 265 dollar en komt er nog 21% btw bovenop. Ben je toch al gauw een kleine 300 euro kwijt. Kun je net zo goed wachten tot ie in Nederland te koop is.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Tering wat een zwarte rand om het scherm. Net een Apple Watch rip-off.

  .
  Kijk eens naar de eerste Pebbles?

  Wie heeft de markt voor smartwatches open gebroken, en welke watch is er nu precies een rip-off dus?

 • Profielfoto
  Pjotr

  @Knekkie

  Waar de inspiratie vandaan komt? Die Pebble bestaat al even, 2012, de Apple iWatch laat nog steeds op zich wachten. Het is in dit geval andersom. Apple laat zich door de Pebble inspireren. Al eerder zijn er meerdere Pebble modellen gekomen met meerdere kleuren en vervolgens andere materialen. Die vierkante basisvorm lijkt bij wel meere smartwatches gebruikt worden, zie ook Polar.

  Neen, Applefan geweldig, de boel omkeren hoeft echter niet.