Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 maart 2015

Opnieuw storing iTunes en App Store [u]

Er zijn opnieuw problemen met iTunes en de App Store voor iOS. Eerder deze maand werden de diensten ook al getroffen door een storing die het ruim 12 uur onmogelijk maakte om apps te downloaden. Volgens Apple was dat het gevolg van een DNS-probleem.

Voornamelijk de iOS App Store is getroffen. Veel gebruikers melden dat het downloaden van apps onmogelijk is en zoekresultaten niet verschijnen. Apple maakt zelf nog geen melding van een storing.

De Apple System Status is nog niet bijgewerkt. Bij de vorige storing duurde het ook drie uur voordat de pagina aangaf dat er een problemen waren. Op Twitter is de storing al wel opgemerkt. Diverse gebruikers klagen over foutmeldingen in iTunes op OS X, iOS en Windows.

Geen inhoud en zoekresultaten in de app store.

iCloud lijkt niet getroffen door de storing. Mail, backups, iCloud Drive en iCloud-foto’s zijn online en werken naar behoren. De Mac App Store functioneert vooralsnog volledig.

Update: Rond 16:40 uur is de storing die om 16:15 begon opgelost. Nog last van een niet werkende iTunes- of App Store? Sluit de applicaties helemaal af (iOS: dubbel op homeknop tappen) en start deze opnieuw op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw storing iTunes en App Store [u]
Sluiten