Noizio: mix gratis een perfecte ambiance

8 reacties

Is het enige wat je op kantoor hoort een voorbij rijdende auto, of is het te stil in huis? De gratis Mac-app Noizio laat je de ambiance zelf veranderen met verschillende geluiden. Ook positief voor je concentratie of nuttig bij het in slaap vallen of een dutje doen.

Noizio nestelt zich in de menubalk van je Mac en laat je vanaf daar 10 omgevings­geluiden in elkaar mixen. Combineer regen, wind en zee-geluiden met fluitende vogels of geroezemoes in een cafe. Het volume van ieder geluid kan worden aangepast en de app heeft een timer.
noizo-screen1
De app is slechts 25 MB groot en kan de geluiden ook over AirPlay afspelen. Geen Mac? Er is ook een iOS-versie van Noizio beschikbaar.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Geweldig als je een yoga-praktijk hebt of zo.

  Ik persoonlijk wordt heel agressief van dergelijke new-age geluidjes.:)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Misschien is deze combinatie meer je smaak KarelWillem. Zeer niet-yoga;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik zet toch liever een stukje death metal op als een dergelijk bui me overvalt.

 • Profielfoto
  App69

  Nou verras je mij toch, KW. Death Metal.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Er zijn zoveel van dit soort apps… En er zijn ook een aantal die een stukken beter zijn. Het aantal geluiden is wel heel beperkt. Voor mensen met Tinnitus (zoals ik) kunnen dit soort geluiden een goede afleiding zijn om in slaap te vallen.

 • Profielfoto
  Hermantw

  Welke zijn dan stuken beter?

 • Profielfoto
  Collan1998

  Ha! KarelWillem, ik dacht juist het zelfde:D !
  Waarom zet ge gewoon niet uw favoriete playlist op (voor mij metal) dat is gewoon gemakkelijker en fijner:)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik gebruik zelf het vergelijkbare Noise Machine al jaren. Met ‘Little Italy SidewalkCaf√©’ als favoriete geluid. Als ik me goed herinner was dat alleen niet gratis, dus dit lijkt me een aanrader!